• donderdag 13 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Nog vijf nieuwe versterkingen uit Nederland bij Natio U-20

| snc.com | Door: Redactie

Keynews | Behalve doelman Jahnilo Wiegel (PEC Zwolle) hebben nog vijf nieuwe spelers, die spelen in Nederland, zich aangemeld voor de nationale U-20-selectie. Deze selectie zal uitkomen op het kwalificatietoernooi voor de Concacaf heren U-20 kampioenschappen, die gehouden zullen worden van 23 februari tot en met 2 maart in Midden-Amerika en het Caribisch gebied.

Spits Djaier Prijor (PEC Zwolle), vleugelaanvaller Jermaine Rijssel (FC Volendam), rechtervleugelverdediger Donte Apinsa (Go Ahead Eagles), centraleverdediger Yamano Olfers (Telstar) en middenvelder Marley Dors (Jong Alemere City).

Suriname is in groep B ingedeeld met El Salvador, Antigua en Barbuda, Guyana en Turks- en Caicoseilanden. Op 25 februari zal

Suriname spelen tegen Antigua en Barbuda, op 27 februari is Guyana de tegenstander, op 29 februari zal er gespeeld worden tegen El Salvador en op 2 maart treft Suriname Turks- en Caicoseilanden.

Na een round-robin ronde zullen de groepswinnaars doorgaan naar het Concacaf Men’s U-20 Championship van 2024, samen met de zes vooraf geplaatste toplanden. Het hoofdtoernooi met 12 teams staat gepland voor de zomer van 2024 en zal de 12 beste nationale mannenteams van de regio onder 20 bevatten, verdeeld over drie groepen van vier.

Na round-robin spelen gaan de twee beste teams van elke groep en de twee beste teams

op de derde plaats door naar een knock-outfase bestaande uit kwartfinales, halve finales en finales. Aan het einde van de competitie kwalificeren de vier toplanden (halvefinalisten) zich voor het FIFA Men’s U-20 World Cup van 2025.

De landen die vooraf zijn geplaatst voor de groepsfase van het EK zijn (in rangorde): Verenigde Staten (1), Honduras (2), Mexico (3), Panama (4), Costa Rica (5) en de Dominicaanse Republiek (6).

In de vorige editie van het Concacaf Men’s U-20 Championship, gespeeld in Honduras in 2022, wonnen de Verenigde Staten hun derde titel door de Dominicaanse Republiek met 6-0 te verslaan in de finale. Door het bereiken van de finale van het toernooi verzekerden beide landen zich van een plaats in het olympisch voetbaltoernooi voor mannen van Parijs 2024.

| snc.com | Door: Redactie