• vrijdag 14 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Nederlanders ontdekken voordelige kans: Perceel kopen en huis bouwen in Suriname

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

In het licht van de krappe huizenmarkt in Nederland ontdekken Nederlanders, met name van Surinaamse afkomst, nieuwe mogelijkheden in Suriname om ruimtelijker en voordeliger te wonen.

Velen zien het als een aantrekkelijke optie om terug te keren naar het land van hun roots, met name voor hun toekomstige generaties.


“Onze kinderen komen in Nederland nooit aan een woning,” deelt een van de geïnterviewden mee tijdens een eerder gesprek.

Een maatschappelijk werkster verbonden aan het KIVC heeft aangegeven dat er de afgelopen maanden een toenemende interesse is van Surinaamse Nederlanders die willen terugkeren.

Als redenen voor de verhuizing worden de overbevolking in Nederland, de

woningnood en de algemene ontevredenheid over de kwaliteit van leven genoemd.

Zij zijn voornamelijk geïnteresseerd in het kopen van een betaalbaar perceel in Suriname om op een rustig tempo een eigen woning te bouwen.

Volgens onderzoek van GFC Nieuws starten de kosten voor het bouwen van een huis in Suriname bij ongeveer vierhonderd euro per vierkante meter, inclusief materialen en arbeidsloon.

Voor een standaardwoning van honderd vierkante meter zou dit resulteren in een minimale investering van ongeveer 40.000 euro.

Deze schatting dekt de basisconstructie van een gelijkvloerse woning, exclusief de kosten voor bouwtekeningen en meubilair.

Een belangrijke eerste stap in dit proces is het verkrijgen

van een geschikt perceel. De locatie en buurtkeuze zijn hierbij belangrijke factoren.

Bouwrijpe eigendomspercelen zijn al verkrijgbaar vanaf minder dan 50.000 euro, bijvoorbeeld in wijken in Paramaribo Noord.

 

| gfcnieuws.com | Door: Redactie