• maandag 11 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

MODERN ONDERWIJSCOMPLEX GEOPEND IN PARA

| united news | Door: Redactie

Op een terrein van 16 hectare in het district Para, staat nu het nieuwste onderwijscomplex van Suriname, ontworpen en gerealiseerd door Fairali Design.

Foto: Modern onderwijscomplex te Para.

Het onderwijscomplex is het resultaat van twee jaar intensieve bouwinspanningen, waarbij in totaal 18.000 vierkante meter aan bouwoppervlak is gecreëerd. Het omvat diverse faciliteiten die bedoeld zijn om de gemeenschap niet alleen van onderwijs te voorzien, maar ook van andere diensten en mogelijkheden.

Het complex omvat twee schoolgebouwen, tien studentenverblijven, twaalf praktijkruimtes, een sportveld, een voetbalveld, een kantorencomplex met een auditorium voor 300 personen, tien kantoorruimtes, een bibliotheek en een leesruimte.

Bovendien zijn er muziek- en tekenkamers,

managementgebouwen, een restaurant en een kantine. Wat dit project bijzonder maakt, is niet alleen de omvang, maar ook het feit dat het is ontworpen om op lange termijn duurzaam te zijn.

Ignaz Ahmadali van Fairali Design benadrukte het belang van financiële zelfvoorziening door het complex, wat betekent dat het inkomsten genereert om de maandelijkse kosten en jaarlijkse begrotingen te dekken.

Er zijn diverse faciliteiten die kunnen worden verhuurd aan externe partijen om extra inkomsten te genereren. Zo worden sportvelden en zwemgelegenheden overwogen, waaronder het eerste openbare zwembad van het district Para.

Hoewel de ‘soft launch’ is gevierd, is het werk nog niet voltooid. Er staan nog terreinwerken en beplantingsactiviteiten op de planning om het complex verder te optimaliseren.

UNITEDNEWS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie