• zondag 23 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Minister Nurmohamed: “Bouw brug Van ‘t Hogerhuysstraat duurt niet zo lang”

| suriname herald | Door: Redactie

Automobilisten zijn de ontregeling van het verkeer zat door de bouwwerkzaamheden van de brug over de Saramaccadoorsteek c.q. de Van ‘t Hogerhuysstraat. Binnen de gemeenschap rijzen diverse vragen over de duur van de werkzaamheden van de brug. Men weten niet waarom de bouw nu 12 maanden duurt terwijl oorspronkelijk 6 maanden was aangegeven wat betreft de duur.

Er wordt ook gevraagd waarom er niet in ploegendiensten wordt gewerkt, met een team in de ochtend en een ander team in de avond. Dit zijn slechts enkele van de vragen die burgers bezighouden. Sinds het begin van dit jaar worden er werkzaamheden uitgevoerd. 

Tijdens

de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers zijn er vragen over deze werkzaamheden gesteld aan minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW). Volgens de bewindsman moet de samenleving beter luisteren. Het is niet mogelijk, benadrukte de bewindsman, dat de werkzaamheden eerder worden afgerond. De grondwerken duren zes maanden. “Het is een natuurlijk proces, je moet wachten en kijken,” verklaarde de OW-topman.

Het bouwen van de brug zal drie maanden duren. De minister vraagt de samenleving om geduld te betrachten. Theoretisch moet de brug aan het eind van dit jaar klaar zijn. Dit is veel goedkoper. De regering kon voor een

duurdere brug gaan, maar dan zou er weer kritiek komen over de uitgaven. Een van de andere model bruggen is vele malen duurder en smaller. De minister heeft voor efficiëntie gekozen.

| suriname herald | Door: Redactie