• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Menke bekritiseert analyse Ramadhin over verkiezingen

| suriname herald | Door: Redactie

Jack Menke, hoogleraar aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) en het Institute for Graduate Studies & Research (IGSR), heeft stevige kritiek geuit op de verkiezingsanalyses van politiek analist Hardeo Ramadhin. Ramadhin beweerde dat de VHP bij de komende verkiezingen meer dan 20 zetels zou kunnen behalen. Menke is echter van mening dat deze analyse absoluut geen basis heeft. Hij zegt dat mensen deze niet serieus moeten nemen.

Menke legt in het programma Interactief op D-TV Express uit dat de VHP bij de vorige verkiezingen weliswaar 20 zetels heeft behaald, maar dat de kern van de VHP-stemmers aanzienlijk kleiner is dan de ruim

100.000 stemmen die ze destijds kreeg. 

Volgens hem is deze brede steun niet gegarandeerd en moet men voorzichtig zijn met dergelijke voorspellingen. In tegenstelling hiermee ziet Menke de NDP als een partij met een stabiele kern die mogelijk verder kan groeien. Hij gelooft dat de NDP, geleid door Desi Bouterse, ondanks eerdere politieke tegenslagen en interne strubbelingen haar solide aanhang heeft weten te behouden en zelfs zou kunnen uitbreiden bij de komende verkiezingen.

De politieke analyse van Menke benadrukt de noodzaak voor de VHP om haar kernaanhang te consolideren en niet te vertrouwen op de brede maar mogelijk wankele steun die ze

bij de vorige verkiezingen kreeg. 

Aan de andere kant wordt de stabiele kern van de NDP als een belangrijke factor gezien in de aankomende verkiezingsstrijd. Dit alles draagt bij aan een complex en onvoorspelbaar politiek landschap in de aanloop naar de verkiezingen van 2025.

Het is afwachten hoe de politieke partijen zich zullen positioneren en welke strategieën ze zullen inzetten om hun aanhangers te mobiliseren en nieuwe kiezers aan te trekken in een tijd van economische en politieke onzekerheid, aldus Menke.

| suriname herald | Door: Redactie