• zaterdag 22 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Meer dan 150 woningen komen aan Poerwodadiweg via woningbouwproject

| snc.com | Door: Redactie

KEYNEWS | Er zullen een aantal woningen van de grond rijzen de komende maanden. Dit allemaal binnen het landelijk woningbouwproject fase 1 dat loopt tussen 2023 en 2025. Vanaf vandaag wordt gewerkt aan 150 woonoplossingen die worden opgezet te Lelyville aan de Poerwodadiweg. Hiervoor zijn er 150 percelen beschikbaar.

Dinsdag is het startsein voor dit deel van het landelijk woningbouwproject gegeven. De minister van openbare werken en andere regeringsvertegenwoordigers hebben symbolisch de eerstesteenlegging gedaan namens de president. Het staatshoofd vertrok vanwege een hectisch schema in verband met twee sterfgevallen waar hij afscheid moest nemen.


Drie mensen hebben gelijk hun hypotheek certificaat

in ontvangst mogen nemen. Projectcoördinator van het landelijk woningbouwproject, Mark Rommy, geeft aan dat de overheid steeds weer toont dat zij het woningnoodprobleem aanpakken. Hij geeft aan dat veel mensen hadden gehoopt dat het project niet zou lopen en voortgang zou vinden vanwege de moeilijke economische situatie. “Maar het is vandaag een feit.”

Rommy stelt dat het de bedoeling is dat de woningen betaalbaar worden voor de gewone man en dat er hieraan is gewerkt. Hij stelt dat er veel gesprekken zijn afgelegd en zaken toch voor zich zijn gekomen. President Chandrikapersad Santokhi stelt dat er is gekeken naar welke mogelijkheden

er zijn om de samenleving juist meer tegemoet te komen. Hij stelt dat de coördinator weer gesprekken moet voeren met actoren om te kijken wat er nog meer voor het volk gedaan kan worden.


De president geeft toe dat het geen makkelijke job is om een woningnood problematiek in te dammen binnen een economische crisis. Hij stelt verder dat de economische parameters daar liggen en te zien is dat Suriname weer stappen vooruit maakt en zaken zoals de woningbouwprojecten weer kunnen lopen. Santokhi stelt dat de dollarkoers nu stabiel is en er daarmee meer zekerheid is voor mensen om te investeren. Dat nu de banken dollars aanbieden is volgens hem een meetmoment om te zien dat de economie zich aan het stabiliseren is.

Ondervoorzitter van de Nationale Assemblee zegt dat hij zeer enthousiast is dat het programma van de regering loopt. Hij stelt dat het nageslacht van de huidige generaties moet gaan genieten van soortgelijke investering van de staat in de samenleving.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie