• vrijdag 01 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Media niet aanwezig bij IMF persbriefing

| snc.com | Door: Redactie

Keynews | De media verliet vandaag met verontwaardiging het Ministerie van Financiën en Planning, omdat ze door een fout van de CDS de persconferentie van het IMF niet konden bijwonen.

Opde uitnodiging die de CDS had gestuurd, stond vermeld dat de persbriefing om 13:30 zou beginnen. Echter, in de oorspronkelijke uitnodiging stond aangegeven dat de persbriefing om 12:30 was gepland. Deze inconsistentie zorgde voor ongemak en verwarring bij de media.

“Dit lijkt op opzet zodat we geen ‘lastige

vragen’ kunnen stellen”, is een van de opmerkingen die werd gemaakt door de aanwezige media. Alleen de CDS was aanwezig als staatsmedia en zij mochten ook niet meer dan drie vragen stellen. “Dit is ongehoord gedrag, want je gaat echt denken dat het met opzet is gedaan,” zeggen de journalisten.

Andere collega’s die al om 13.00 uur aanwezig waren, mochten niet naar binnen en kregen te horen dat de persconferentie werd afgerond. Op de vraag of de media toch in een interview na afronding van de persconferentie voor ongeveer vijf minuten vragen mocht stellen, werd aangegeven door de delegatie, met onder

andere de minister van Financiën en Planning, de CBVS-governor, en de IMF-delegatie, dat ze geen tijd hadden omdat ze naar een volgende vergadering moesten. De media kreeg ook niet de kans om hun onvrede te uiten bij de minister.

Het is onduidelijk waarom de verkeerde tijd is doorgegeven en of dit zal worden onderzocht. De onafhankelijke media heeft geëist dat zij audiovisueel materiaal van de CDS ontvangen. Dat is ook gebeurd. De persconferentie zonder media duurde slechts een half uur, wat normaal ongehoord is bij een IMF-persconferentie.

| snc.com | Door: Redactie