• zaterdag 02 July 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

KPN kiest voor NN Group-cio Artie Debidien

| snc.com | Door: Redactie

Artie Debidien start op 1 mei als nieuwe cio van KPN. Ze draagt de verantwoordelijkheid voor zowel de ict van grootzakelijke klanten als de ict-oplossingen voor de consumentenmarkt. Debidien vertrok in december vorig jaar bij NN Group (Nationale Nederlanden) waar ze als cio verantwoordelijk was voor de internationale digitalisering- en data-strategie.

Ze neemt bij KPN het stokje over van Vladimir Cibic. die sinds februari 2019 cio was. Hij wordt ciso (chief information security officer) binnen KPN.

Debidien noemt KPN een ‘iconisch’ bedrijf dat een belangrijke rol heeft in de Nederlandse maatschappij. Ze ziet de overstap als een kans om bij te dragen aan de nieuwe werkwijze binnen KPN waar multidisciplinaire teams een groot goed zijn. Ook is ze te spreken over de stappen die het bedrijf heeft gemaakt op het gebied van vergroening en sociale verantwoordelijkheden.

Debidien zal naast haar cio-baan voor KPN een aantal nevenfuncties blijven vervullen. Ze blijft lid van de raad van commissarissen van de holding achter de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM). Daarin ziet ze toe op de ontwikkeling van verschillende ict-platformen van de Nederlandse vastgoedmarkt zoals Funda.

Ook is ze commissaris van betaaldienstverlener Worldline en werkt ze als gastdocent aan de Erasmus Universiteit binnen een nieuw traject voor voor cio’s, cdo’s en cto’s. Ook maakt ze deel uit van de vijfkoppige hoofdjury van de Computable Awards.

BRON: computable.nl

| snc.com | Door: Redactie