• vrijdag 19 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Jogi vraagt wat ABOP voor Nickerie heeft gedaan

| suriname herald | Door: Redactie

VHP-assembleelid Mahinder Jogi vraagt zich af wat de ABOP heeft gedaan voor het district Nickerie. Volgens hem is er niets gedaan. In het parlement vraagt Jogi om ondersteuning voor de rijstboeren, en wijst hij op zaken die onder het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) niet zijn aangepakt.

Jogi noemde onder meer het pompgemaal te Wakay, de markt van Nickerie, en de secundaire en tertiaire wegen in het district, die onder de verantwoordelijkheid van ROS vallen.

Dat de ABOP campagne voert in het rijstdistrict begrijpt Jogi niet, omdat hij zich afvraagt of de ogen van de ABOP-top nu pas opengaan. In

gesprek met TBN Prime Alert vraagt Jogi zich af waarom ABOP-topman tevens vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk plotseling zoveel belooft voor Nickerie. Van het regelen van dokterskaarten tot percelen. Waar was de vp de afgelopen vier jaar, wilde hij weten. 

Jogi ontkent dat de VHP terrein aan het verliezen is in Nickerie. Dankzij het systeem van landelijke evenredigheid krijgen juist nu alle partijen een eerlijke kans tijdens de verkiezingen om stemmen binnen te halen. De VHP heeft haar kracht al getoond tijdens de massameeting. 

De ABOP zal 300-400 stemmen halen, zoals ze normaal zou doen in het district. Jogi is teleurgesteld dat tijdens een vergadering

van de Raad van Ministers de vicepresident SRD 80 miljoen heeft kunnen goedkeuren voor de binnenlandbewoners als gevolg van de enorme droogte. Op diezelfde bijeenkomst had hij ook een compensatie kunnen goedkeuren voor de rijstboeren, die ook met watertekorten te kampen hadden.

Jogi ging in het gesprek in op de partijen HVB, Nieuw Suriname en PDO. Hij vraagt zich af wat deze drie kleine partijen betekenen voor Suriname. Het volk zal beslissen wat het lot van deze leiders zal zijn. Het volk moet alert zijn en kiezen voor een partij die de samenleving altijd voorop plaatst, aldus de parlementariër.

| suriname herald | Door: Redactie