• vrijdag 19 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Jogi: “Er is geen animo voor NDP”

| suriname herald | Door: Redactie

VHP-assembleelid Mahindre Jogi merkt in de samenleving op dat er geen animo meer is voor de NDP. De partij moet eerlijk erkennen welke schade zij heeft toegebracht aan het land. Het is duidelijk dat de samenleving de voormalige coalitiepartij niet langer steunt. In een gesprek met TBN Prime Alert richtte de politicus zich tot de kandidaat-voorzitter van de NDP, Jenny Simons, en stelde dat zij niet moet proberen om de situatie mooier voor te stellen dan hij is. 

Volgens hem heeft zij niet voldoende gedaan om Suriname te behoeden voor de rampen die door de vorige regering zijn veroorzaakt. Jogi is niet mild

in zijn kritiek op NDP-toppers die zich op podia vertonen en smeekbeden doen voor de gunsten van het volk. Hij vindt dat voormalig vicepresident Ashwin Adhin ook verantwoordelijk is voor de moeilijke situatie waarin Suriname verkeert. 

De VHP’er vindt dat Adhin niet moet zeggen dat de NDP fouten heeft gemaakt, maar dat benadrukt moet worden dat het om fundamentele fouten gaat. Hoewel Jogi begrijpt dat mensen kritiek hebben op president Santokhi, stelt hij als volksvertegenwoordiger dat het logisch was dat de genomen maatregelen pijn zouden doen, gezien de diepe crisis waarin het land was beland.

De NDP heeft zoveel kansen gehad om

het land te besturen, maar volgens Jogi hebben ze het land steeds achtergelaten in een kapotte staat. Hij vindt dat als het volk wil dat het beter gaat met het land, het een voorwaarde is dat er goede bestuurders aan het roer staan. 

Wat de huidige regering nu moet doen, is minimaal voldoen aan de behoeften van de samenleving in de komende elf maanden. Jogi benadrukt dat lagere prijzen in de winkels, de aanpak van criminaliteit en een goede gezondheidszorg nu dringend nodig zijn.

| suriname herald | Door: Redactie