• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

JetAir Caribbean failliet

| snc.com | Door: Redactie

JetAir Caribbean is failliet. Het Gerecht in Eerste Aanleg heeft dinsdag het faillissement uitgesproken. Alle vluchten zijn dinsdag geannuleerd en ook toekomstige vluchten zijn geschrapt. Robert Vriezen, curator van JetAir zegt dat er maandag met het bestuur is gesproken, toen werd duidelijk wat er aan de hand was.

In overleg met het bestuur werd besloten dat het onverantwoord was om de geplande vluchten door te laten gaan. “Veel vliegtuigonderdelen zijn aan vervanging toe. Die reparaties moeten worden uitgevoerd op zeer korte termijn en daar is geen geld voor”, aldus Vriezen.

Voor het kantoor van JetAir hebben zich dinsdagochtend tientallen mensen verzameld om

hun geld terug te eisen. Ze hebben hun tickets al eerder geboekt en willen nu weten wat er gaat gebeuren en of ze hun geld terugkrijgen. Mensen zeggen zelfs maandagmiddag nog tickets te hebben geboekt, terwijl binnen de maatschappij eigenlijk al duidelijk was wat er speelde. Ook de politie is aanwezig.

“We moeten eerst kijken wat voor activa JetAir nog heeft. Daarna kunnen we pas kijken of de geboekte tickets uitbetaald kunnen worden” aldus Vriezen.
Op bestemmingen waar JetAir op vliegt, waaronder Colombia en Sint Maarten, zijn reizigers gestrand. De curator zegt dat zij zelf eerst de kosten voor een nieuwe

vlucht moeten voorschieten en later moeten kijken of ze dit binnen het faillissement kunnen claimen. Een garantie dat het bedrag wordt uitgekeerd kan Vriezen niet geven. 

In wat voor financiële problemen Jetair precies verkeert kan de curator nu nog niet zeggen. “Binnen drie maanden worden de resultaten op de website van JetAir gepresenteerd.” (NUcw)

| snc.com | Door: Redactie