• zaterdag 02 July 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Interpol stopt met opsporing Surinaamse ex-minister: te politiek

| snc.com | Door: Redactie

De internationale opsporingsorganisatie Interpol is gestopt met het opsporen van de Surinaamse ex-minister van Financiën Gillmore Hoefdraad. Dat heeft Muriel Dubois, advocaat van Hoefdraad, gezegd tijdens een interview met het radiostation ABC Suriname. Volgens Dubois heeft Interpol geconstateerd dat de beschuldigingen aan het adres van Hoefdraad niet kloppen, maar vooral politiek zijn ingegeven door de regering van Chan Santokhi.

Lees meer over Dossier Hoefdraad

De Surinaamse minister van Justitie en Politie Kenneth Amoksi heeft bevestigd dat hij een bericht van Interpol over deze kwestie heeft ontvangen. De Surinaamse politie heeft Hoefdraad inmiddels op de lokale opsporingslijst gezet. Sinds juli 2021 stond hij op de internationale opsporingslijst.

Een Surinaamse rechter legde Hoefdraad eind vorig jaar een gevangenisstraf van twaalf jaar op. De ex-minister is daartegen in beroep gegaan. Volgens de Surinaamse rechter was voldoende bewezen dat Hoefdraad zich schuldig heeft gemaakt aan onder andere corruptie, witwassen en overtreding van de bankwet.

De zaak van Hoefdraad is onderdeel van een grotere zaak rond de Centrale Bank van Suriname. Daarbij zijn nog meer verdachten betrokken zoals de vorige president van de Centrale Bank Robert van Trikt, de ex-directeur van de Surinaamse Postspaarbank Ginmardo Kromosoeto en enkele ex-medewerkers van de Centrale Bank van Suriname.

BRON: rd.nl

| snc.com | Door: Redactie