• dinsdag 23 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

IMF-programma Jamaica leidraad voor Suriname

| suriname herald | Door: Redactie

De regering en het bedrijfsleven hebben elkaar gevonden om gezamenlijk aan de ontwikkeling van het land te werken. Op 11 mei is er een overleg geweest met de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) en de ASFA-Alliantie. Daarbij waren president Chan Santokhi en de ministers Rishma Kuldipsingh, Kenneth Amoksi en Stanley Raghoebarsing aanwezig.

Partijen hebben van gedachten gewisseld over financiële inclusie, het IMF-traject en agrarische ontwikkeling. Volgens financienminister Raghoebarsing is dit de manier hoe het samen moet; eenieder met zijn eigen verantwoordelijkheid. 

Er is constructief dialoog geweest over maatregelen teneinde de economische ontwikkeling te stimuleren. Minister Raghoebarsing merkt op dat

er heel veel enthousiasme is vanuit het bedrijfsleven om dingen samen te doen. 

De bewindsman meent dat Suriname veel kan leren uit het eerste IMF-programma van Jamaica. Hoewel daar lokale banken de grootste schuldeisers waren, is de betrokkenheid van het bedrijfsleven en particulieren in de uitvoering een belangrijke les. 

Vanuit het ministerie van Financiën en Planning is de communicatie tussen het bedrijfsleven van beide landen op gang gebracht, om van elkaar te leren voor een succesvolle uitvoering van het IMF-programma in Suriname.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie