• donderdag 01 December 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

IMF keurt nieuwe financieringsprogramma's van Barbados goed

| snc.com | Door: Redactie

Barbados heeft vandaag geschiedenis geschreven en werd het eerste land ter wereld dat werd goedgekeurd voor de nieuw gevormde Resiliency Sustainability Facility (RSF) van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Bovendien keurde de tiendaagse IMF-missie onder leiding van Bert Van Selm ook een overeenkomst op personeelsniveau goed voor de driejarige Extended Fund Facility (EFF) van het land, die Barbados een speciaal trekkingsrecht (SDR) US $ 110 miljoen zal geven.

Onder de RSF, die zou worden terugbetaald over een periode van 20 jaar en een moratorium van 10 jaar omvat, zal Barbados in eerste instantie toegang krijgen tot US $ 183 miljoen.

In totaal zal

het land toegang hebben tot 293 miljoen dollar.

De parameters van de twee regelingen werden geschetst tijdens een persconferentie die woensdag werd gehouden in Ilaro Court. Het werd bijgewoond door premier Mia Amor Mottley, hoge leden van het economische team van de regering en de IMF-delegatie.

“We verwelkomen de overeenkomst op personeelsniveau die is bereikt tussen de regering van Barbados en het IMF-team over toegang tot de nieuwe Resilience and Sustainability Trust van het IMF om veerkracht op te bouwen tegen klimaatverandering met betaalbare, langetermijnfinanciering tegen 150 procent van het quotum (ongeveer US $ 183 miljoen),' zei Van Selm.

“De RSF zal vergezeld gaan van een 36-maandenregeling in het kader van de Extended Fund Facility (EFF) met gevraagde toegang tot 90 procent van het quotum (ongeveer US $ 110 miljoen) om de macro-economische stabiliteit te behouden en te versterken in een meer schokgevoelige omgeving door het verbeteren van de fiscale duurzaamheid, voortzetting en verbreding van de uitvoering van de agenda voor structurele hervormingen.” (CLM)

BRON: nationnews.com | Google Translate


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie