• zondag 14 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

IDB Invest en Baitali werken samen aan bouwproject Jenny-Henar Road

| sun.sr | Door: Redactie

Om de landbouwexport te stimuleren en de connectiviteit in Suriname te verbeteren, zijn de IDB Invest en Baitali Group of Companies een samenwerking gestart. Baitali is een van de belangrijkste bouwbedrijven in Suriname. Het gaat om een kredietlijn van US$ 5 miljoen aan financiering voor het bouwproject Jenny-Henar Road.

Het project is onderdeel van de corridor die bekend staat als de Oost-West Verbindingsweg en opgenomen in het Nationale Ontwikkelingsplan 2017-2021 van Suriname om het land verder te integreren met de regio.

De overeenkomst zal een grotere connectiviteit en integratie van het noordwestelijke deel van Suriname ondersteunen. Het zal Nickerie, een van de

essentiële districten voor de landbouwproductie, voornamelijk bananen en rijst voor de binnenlandse vraag en export, verbinden met de haven van Paramaribo.

De corridor verbindt Suriname ook met Guyana, wat het herstel van deze weg van cruciaal belang maakt om de reistijd met Guyana te verkorten en de economische integratie tussen beide landen en hun buurlanden te vergemakkelijken.

Als onderdeel van haar ontwikkelingsimpactmandaat werkt IDB Invest samen met Baitali om een milieu- en sociaal actieplan op te stellen, dat verschillende acties omvatten om ervoor te zorgen dat bouwactiviteiten zouden worden uitgevoerd in overeenstemming met het milieu- en sociale duurzaamheidsbeleid van IDB Invest.

IDB Invest

vult de financiële steun aan Baitali ook aan met een advies dat het bedrijf zal ondersteunen bij het integreren van best practices in corporate governance. Dit project demonstreert de steun van IDB Invest aan kritieke infrastructuurprojecten met een focus op transportnetwerken, regionale connectiviteit, stedelijke revitalisering en verbetering en aanpassing van de veerkracht, met name voor kleine en eilandeconomieën in de regio.

Over IDB Invest

IDB Invest, lid van de Inter-American Development Bank Group, is een multilaterale ontwikkelingsbank die zich inzet voor het bevorderen van de economische ontwikkeling van haar lidstaten in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied via de particuliere sector. IDB Invest financiert duurzame bedrijven en projecten om financiële resultaten te behalen en de economische, sociale en ecologische ontwikkeling in de regio te maximaliseren.

Met een portefeuille van US$ 16,3 miljard aan beheerd vermogen en meer dan 394 klanten in 25 landen biedt IDB Invest innovatieve financiële oplossingen en adviesdiensten die voldoen aan de behoeften van haar klanten in een verscheidenheid aan sectoren.

Jenny henar

Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| sun.sr | Door: Redactie