• woensdag 29 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Hopkinson (NDPer) nieuwe president-commissaris Canawaima

| suriname herald | Door: Redactie

Gewezen assembleelid van de NDP, Roché Hopkinson, wordt de nieuwe president-commissaris bij het staatsbedrijf Canawaima Management Company meer bekend als Canawaima. Deze veerdienst is belast met het onderhouden van de route tussen Suriname en buurland Guyana. Suriname Herald heeft de hand weten te leggen op documenten, waaruit blijkt dat de gewezen NDP-parlementariër de functie van president-commissaris bij het staatsbedrijf zal bekleden. 

De goedkeuring en benoeming van Hopkinson zijn volgens informatie binnen de politieke top goedgekeurd en worden deze week middels administratieve handelingen via de Raad van Ministers gefinaliseerd. Suriname Herald verneemt verder, dat de ex-parlementariër door de VHP is voorgedragen om

deze positie in te vullen. Hij volgt Vinay Moerahoe op, die volgens bekomen informatie zelf heeft bedankt als president-commissaris bij het staatsbedrijf. 

Hopkinson is vanaf 2020 tot heden beleidsadviseur eerste klasse op het Kabinet van de President. Bij de verkiezingen van 2015 stond hij op de dertiende plek in kiesdistrict Paramaribo op de lijst van de Nationale Democratische Partij (NDP).

Echter haalde hij bij die verkiezingen niet genoeg stemmen om rechtstreeks zitting te nemen in het parlement. Toen Rabin Parmessar zijn lidmaatschap van het parlement in 2016 had opgezegd om directeur te worden bij de NV Energiebedrijven Suriname (EBS) werd Hopkinson beëdigd en toegelaten tot het hoogste orgaan van staat.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie