• zondag 14 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Henar krijgt waterstation

| suriname herald | Door: Redactie

Het waterstation dat te Henar in Nickerie komt, zal de groei aan huishoudens en daarmee de behoefte aan drinkwater moeten opvangen. Zo stelt Clifton Lienga, directeur van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM).

Het station, waarvoor deskundigen naar Suriname zullen afreizen, zal in staat moeten zijn om 700 kubieke meter water per uur te leveren. Directeur Lienga wees hierbij voornamelijk op de verkavelingsprojecten die in de nabije omgeving uit de grond worden gestampt. Hij sprak zaterdag bij de ingebruikname van de tweede waterbron in Henar, in aanwezigheid van president Chan Santokhi.

De waterbron is met medewerking van de aannemer Kuldipsingh tot stand gekomen.

Directeur Lienga zegt dat er nog veel meer gedaan moet worden. Zo zal er aan het waterleidingnet gewerkt moeten worden; de gebruikers zullen wederom geactiveerd worden en ook weer voor water betalen. De twee bronnen zijn goed voor 50 om 100 kubieke meter water per uur. Voorlopig levert het laatste 85 kubieke meter per uur. In totaal worden 3000 tot 3500 huishoudens van water voorzien. De SWM-directeur kondigde ook een waterbron voor Paradise aan. Met het oog op de ontwikkeling, stelt hij dat het water dat thans geproduceerd wordt door de bronnen op Henar niet voldoende zal zijn. CDS
data-entity-type="file" data-entity-uuid="7a71caad-f418-4e9f-b8df-7de21f86e9a3" src="/sites/default/files/inline-images/IMG_9214.jpeg" />

Beeld: CDS

President Santokhi, die in juli dit jaar het startsein had gegeven voor het boren van de tweede waterbron, adviseerde de SWM-leiding voortvarend door te gaan. Het bedrijf moet ook richting export denken, inkomsten te genereren en uit de rode cijfers geraken. President Santokhi stelt dat de SWM zelfs rijker dan Staatsolie kan worden, omdat het bedrijf met gezond drinkwater beschikt over een goed dat schaarser wordt in de wereld.

Hij riep het bedrijf op om op eigen kracht verder te gaan en vertrouwen in eigen kunnen te hebben. Volgens president Santokhi zal regering de middelen vrijmaken om in drinkwater te investeren, alsook in de nodige moderne technologie.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie