• vrijdag 19 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Hellings in functie hersteld en Leo blijft directeur EBS

| keynews.sr | Door: Redactie

De rust in de tent bij de Energie Bedrijven Suriname is terug. Door tussenkomst van waarnemend president Ronnie Brunswijk zijn de plooien gladgestreken.

Het ontslag van Bondsvoorzitter van de Ogane Werknemers Organisatie (OWOS), Marciano Hellings is teruggedraaid en zowel Hellings als directeur Leo Brunswijk hebben hun verontschuldigingen publiekelijk aangeboden bij het kabinet van de vicepresident in bijzijn van de media en tientallen werknemers.

Eerder is het vertrouwen in de directie opgezegd en is bondsvoorzitter Hellings vorige maand ontslagen voor het delen van foto’s van bedrijfseigendommen en het schenden van het vertrouwen van de werkgever.

De OWOS is sinds het ontslag van Hellings frequent

in vergaderingen geweest om te komen tot een oplossing. De bond eiste het vertrek van Leo Brunswijk en bood eerder petities aan bij het kabinet van de president en vicepresident.

Gisteren liep een ALV van de OWOS uit de hand bij het gebouw van de EBS aan de Saramaccastraat, toen tientallen werknemers de ingang bezet hielden. In de middag werd bekend dat de Unie van Assertieve Vakbonden (UVAV) de strijd overgenomen. Vanmorgen liep het ook uit op een confrontatie met Brunswijk toen leden van de UVAV, waaronder een grote groep werknemers van de EBS, hem uitjouwde.

Een fles werd naar het hoofd

van Brunswijk geslingerd. Brunswijk, die zijn emoties niet kon bedwingen, probeerde in discussie te raken met werknemers. Ook heeft hij geroepen dat hij ‘weet’ wie de fles zou hebben geslingerd. De directeur ging enkele momenten later in gesprek met de waarnemend president en het bestuur van de OWOS.

Ongeveer een uur na aanvang van de gesprekken werd door de waarnemend president bekend gemaakt dat Hellings in functie is hersteld. De waarnemend president gaf ook aan dat gisteren op zijn uitnodiging op Moengo is gesproken met Hellings. Hij stelt dat het geen geheime gesprekken waren zoals in de wandelgangen wordt verteld.

| keynews.sr | Door: Redactie