• maandag 25 September 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Guyana uitgeroepen tot 'high potential business partner' voor Europese bedrijven

| snc.com | Door: Redactie

De veelbelovende zakelijke openingen van Guyana met zijn hernieuwde olierijkdom hebben geresulteerd in een toestroom van buitenlandse investeerders die kansen benutten en hier grote investeringen gaan doen.

FOTTO: Oostenrijkse handelscommissaris voor Guyana Dr. Dr. Andreas Schmid presenteert Irfaan Ali met een penning bij de graszodenbocht voor het nieuwe ziekenhuis

Die pauzes zijn vooral aangegrepen door investeerders uit de Verenigde Staten van Amerika, Canada, het Verenigd Koninkrijk, China en andere grote landen in heel Europa met nieuwe interesse uit Afrika, Azië en het Midden-Oosten.

Maar Oostenrijk, een klein land in Europa, heeft zijn ogen gericht op de vooruitzichten in Guyana.

De Oostenrijkse handelscommissaris voor Guyana Dr.

Andreas Schmid heeft zijn voornemen bekendgemaakt om een ​​handelsmissie van Oostenrijkse bedrijven te organiseren die in 2023 naar Guyana zal komen.

"Gyana is een zakenpartner met een groot potentieel voor Oostenrijkse bedrijven", zei hij in het weekend tijdens het omslaan van de zode voor het 149 miljoen euro kostende gespecialiseerde kinder- en moederziekenhuis dat moet worden ontworpen, gebouwd en uitgerust door een Oostenrijks bedrijf, VAMED Engineering, waarvoor de Oostenrijkse regering heeft minderheidsaandelen.

Oostenrijk is niet zo happig op de kansen in olie en gas, waarbij Dr. Schmid verwijst naar de energiesector, infrastructuur, huisvesting en groene technologie.

“Guyana is echt op een groeipad met duurzame ontwikkeling.

“Oostenrijks zet zich in als competente partner om de groeiende economie te ondersteunen. We zijn een klein land in Europa, maar we hebben een betrouwbare markt en technologiepartners op veel gebieden”, aldus de commissaris voor Handel.

Hij beloofde toonaangevende Oostenrijkse bedrijven te presenteren aan de regering van Guyana en de particuliere sector in Guyana en beschouwde de bouw van het ziekenhuis, voortvloeiend uit een overeenkomst die in 2018 tussen Guyana en Oostenrijk werd ondertekend, als een uitstekend project van regering tot regering.

President Irfaan Ali ontmoette het Oostenrijkse staatshoofd, president Alexander Van der Bellen in september 2021 in New York.

Tijdens de bijeenkomst, die plaatsvond op het Oostenrijkse Culturele Forum in New York City, kwamen beide presidenten overeen om de bilaterale samenwerking tussen hun respectieve landen te bevorderen.

De bilaterale handelsuitwisselingen tussen de twee staten waren in het verleden klein en werden verder tegengewerkt door de COVID-19-pandemie, maar de commissaris voor Handel is van mening dat projecten zoals het ziekenhuis en de eerste invoer van Guyanese olie naar Oostenrijk in 2021 een positief vooruitzicht waren voor een betere bilaterale handel.

De bilaterale handel van Guyana is de afgelopen jaren ook toegenomen met andere landen zoals de VS, Canada, China en India.

En er zijn andere handelsmissies geweest, een uit Canada eerder dit jaar met de oprichting van verschillende gezamenlijke handelskamers met de steun van regeringen om de zakelijke activiteiten te vergroten.

 

BRON: https://newsroom.gy | Google Translate


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie