• zaterdag 02 July 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Guyana, Suriname een stap dichter bij de Corentijnrivierbrug

| snc.com | Door: Redactie

Guyana en Suriname zijn woensdag een stap dichter bij de bouw van een brug over de Corentijn-rivier gekomen met de ondertekening van een contract voor haalbaarheidsstudies om financiering, verkeersstromen en tol- en andere inkomstengenererende opties te bepalen.

Het contract van $ 2 miljoen met het in Trinidad gevestigde adviesbureau, WSP Caribbean, zorgt ervoor dat de onderzoeken in de komende zeven maanden worden uitgevoerd. De onderzoeken zijn gericht op het bepalen van het beste Design, Build, Finance and Operate model voor de Corentijnbrug door middel van een Publiek Private Samenwerking.

Kees Boender, technisch assistent voor kapitaalinfrastructuurprojecten van Suriname, zei dat de autoriteiten hoopten klaar te zijn voor de PPS-aanbesteding tegen eind 2022 of begin 2023.

Hij zei dat de brug een levensduur van 100 jaar en zo min mogelijk onderhoud zou hebben. De brug die Moleson Creek in Guyana zou verbinden met South Drain via Long Island verwachtte schepen van 47.000 ton eigen gewicht, een horizontale doorvaarthoogte van 100 meter en een verticale doorvaarthoogte van 43 meter

De Guyanese minister van Openbare Werken, Juan Edghill, die de overeenkomst ondertekende met zijn Surinaamse ambtgenoot Riad Nurmohamed, hoopte dat de brug een stimulans zou zijn voor reizen, toerisme, landbouw, olie en gas.

De Guyanese minister van Openbare Werken Juan Edghill en zijn Surinaamse ambtgenoot Riad Nurmohamed ondertekenen de overeenkomst voor de haalbaarheidsstudies die moeten worden uitgevoerd voor de Corentyne River Bridge.

De heer Boender zei dat nadat de haalbaarheidsstudies zijn afgerond, er een blijk van belangstelling zal worden gelanceerd. “Die onderzoeken zijn bedoeld om een ​​beter inzicht te krijgen in alle aspecten van de brug, want laag op laag moeten we een deal maken en het is beter om alle details bij je te hebben. Alle financiële ins en outs moeten worden onderzocht om het risico te verlagen en betere PPS-deals te krijgen en dat zou besparingen moeten zijn, "voegde hij eraan toe.

Als onderdeel van de hoofdstudie voor voorlopig ontwerp zou WSP Caribbean ook geotechnische, hydrologische en hydrografische tests uitvoeren, evenals verkeersvraag en verkeersprognoses, financiële en economische evaluaties, het beste juridische kader, milieubeoordelingen, aanbesteding, documenten en de pre -ontwerp van een brug en een weg.

De heer Boender waarschuwde voor het verdisconteren van verkeer en daarom zei hij dat er een herziening zou komen van bestaande plannen en rapporten, allemaal met betrekking tot ontwikkelingen, mogelijke groei en stedelijke plannen, plannen voor nieuwe havens, mijnbouw in het zuiden, olie, prijs-kwaliteitverhouding, financiële modellen, financiering en of “het innen van tol genoeg is”.

De Surinaamse ingenieur zei dat het voorontwerp van de bruggen en wegen gebaseerd zou zijn op de Amerikaanse of Europese zware belastingsklasse.


BRON: demerarawaves.com | Google Translate

| snc.com | Door: Redactie