• donderdag 29 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Guyana President Ali start ook bezoek Trinidad en Tobago ivm Agri Investment Forum en Expo

| snc.com | Door: Jesse Ramdeo

De president van Guyana, dr. Irfaan Ali, zal de komende dagen zijn blik werpen op de nieuwe visie op landbouw in Trinidad en Tobago en in de hele regio. Ali, die gisteren in het land is aangekomen, zal niet alleen de landbouwsector beoordelen, maar ook het potentieel voor groei en ontwikkeling. Guyana is verantwoordelijk voor de landbouw in het quasi-kabinet van Caricom.

De hitte van gisteren voegde alleen maar meer warmte toe aan de verwelkoming van de delegatie van Dr. Ali voor hun officiële staatsbezoek aan Trinidad en Tobago.

Langs het tarmac van de zuidelijke terminal van Piarco International Airport stonden leden

van de Defense Force, Regiment, Coast Guard, Air Guard en Defense Force Reserves, die Ali en zijn afgevaardigden begroetten met een ceremoniële erewacht.

Een saluut van 21 kanonnen droeg ook bij aan de flair van de ceremonie. Waarnemend president Christine Kangaloo en ministers van de regering ontvingen Ali, die naar verwachting zal deelnemen aan het Agri Investment Forum en Expo, en zijn gezin.

Minister van Buitenlandse Zaken en Caricom Zaken Dr. Amery Browne beschreef de relatie tussen beide landen als positief en keek uit naar het verdiepen van de banden. Het Agri Investment Forum Expo 2 loopt van 19-21 augustus in het Queen's Park Savannah, Port-of-Spain. Het is gericht op het transformeren van de landbouw door middel van innovatie en investeringen.

Daarnaast wil het een revolutie teweegbrengen in de landbouwsector in T&T en bij uitbreiding in alle Caricom-lidstaten. De nadruk zal worden gelegd op het gebruik van technologie om de huidige landbouwpraktijken te moderniseren, de efficiëntie te verhogen en de veiligheid in de hele sector te verbeteren.

President Ali zou gisteravond een functie bijwonen in President's House, St. Ann's, en hij zal een krans leggen in Memorial Park in Port-of-Spain, voordat hij vandaag premier Dr. Keith Rowley ontmoet.

Voordat hij eerder naar Trinidad vertrok, vertelde Ali aan de Guyana-media dat Dr. Rowley belangstelling had getoond om deel te nemen aan de voorgestelde Zuid-Amerikaanse aardgascorridor, ook bekend als de Arco Norte.

"De premier en ik hebben dit in onze discussie besproken en de premier heeft de bereidheid van Trinidad uitgedrukt om met Guyana en Suriname samen te werken bij de ontwikkeling van onze gasbron en naar andere kansen in de energiesector te kijken", zei Ali. voor zijn vertrek uit Guyana.

Suriname, Guyana en Brazilië maken vorderingen met het Arco Norte-project, dat de aanleg van een pijpleiding voorstelt om gas te leveren aan een enorme Braziliaanse elektriciteitscentrale.

Ali zei ook dat de gesprekken met Rowley in T&T naar verwachting gericht zullen zijn op de integratie van de productiesectoren, industriële ontwikkeling, landbouw en voedselsystemen van de landen.

Ali

BRON: guardian.co.tt | Google Translate


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Jesse Ramdeo