• vrijdag 31 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

GUYANA: HESS KONDIGT NIEUWE OLIEVONDST AAN

| united news | Door: Redactie

Het Amerikaanse olie- en energiebedrijf Hess kondigde woensdag een “belangrijke nieuwe olievondst” aan bij Fangtooth SE-1, een jaar na de oorspronkelijke vondst bij Fangtooth-1.

Hess, de joint venture partner met 30 procent in het Stabroekblok, zei dat de Fangtooth SE-1 put ongeveer 200 voet (60,96 meter) oliehoudende zandsteenreservoirs heeft aangetroffen, waardoor de bruto ontdekte winbare bron van het Stabroekblok van meer dan 11 miljard vaten olie-equivalent, wordt uitgebreid.

Het bedrijf zei dat de recente ontdekking “het potentieel heeft om een toekomstige olieontwikkeling te ondersteunen”.
Het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen zei dat het kennis heeft genomen van de informatie en momenteel samenwerkt met

Exxon, die de analyse aan het afronden is om de informatie beschikbaar te maken.

Hess is medecontractant met een belang van 30 procent in het Stabroekblok. Esso Exploration Production Guyana Limited (EEPGL), de lokale dochteronderneming van ExxonMobil, is de exploitant van het blok en heeft een belang van 45 procent. De andere partner is China National Offshore Oil Corporation met een belang van 25 procent.

Hess heeft in het vierde kwartaal van 2022 ook aanzienlijke inkomsten gemeld, waarvan een groot deel afkomstig is van de productie in Guyana.

Eerder deze week zei het bedrijf dat het de uitgaven voor kapitaalprojecten dit jaar met 1 miljard dollar zou verhogen tot 3,7 miljard dollar, vooral voor zijn projecten in Guyana en de Bakken-schalievelden in North Dakota. EEPGL is van plan eind 2023 of begin 2024 de productie in het Payara-veld op te starten om 22000 vaten per dag toe te voegen.

REGIO GUYANA 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie