• zaterdag 25 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Guyana en Barbados werken samen om de scheepvaartcongestie vanuit Trinidad-Ali te verminderen

| snc.com | Door: Redactie

President Irfaan Ali maakte woensdag bekend dat Guyana en Barbados eraan werken om een ​​einde te maken aan de moeilijkheden bij het vrachtvervoer van Trinidad naar dit Zuid-Amerikaanse land.

Bron: demerarawaves | By Google Translate

In zijn toespraak tot de ingebruikname van een menginstallatie ter waarde van 8 miljoen dollar van de National Milling Company (NAMILCO), een dochteronderneming van het Amerikaanse bedrijf SEABOARD, zei de Guyanese leider dat er stappen worden ondernomen om het gebruik van een scheepsfaciliteit in Bridgetown om vracht te vervoeren te maximaliseren. Guyana. “Ik werk nu samen met Barbados om tegen Barbados te zeggen… misschien kan Barbados ons

een speciaal gebied in hun haven geven waar we alle containers hebben en we een efficiënter overslagplan hebben van Barbados naar Guyana met de twee landen bij de regering niveau een regeling aangaan”, zei hij.

Dr. Ali zei dat de gesprekken tussen de twee zusterlanden van de Caribische Gemeenschap (CARICOM) “zeer ver gevorderd zijn” en dat de autoriteiten zeer binnenkort NAMILCO en andere vrachtvervoerders zouden inschakelen om te profiteren van die “gegarandeerde markt”. De president hoopte ook dat NAMILCO een sleutelrol zou kunnen spelen in de verwerking van de toenemende soja- en maïsproductie in Guyana om veevoer te produceren voor export

naar het Caribisch gebied, inclusief de Dominicaanse Republiek.

Hij zei dat een aantal leden van de particuliere sector hem hebben geïnformeerd dat de meeste zeecontainers in Trinidad moeten worden gelost en vervolgens naar Guyana moeten worden overgeladen en dat “de kosten voor overslag naar Guyana enorm zijn gestegen.”

Ondertussen herhaalde president Ali de wens van de Guyaanse regering om de diepgang van de Demerara-rivier, de belangrijkste commerciële waterweg van Guyana, te vergroten. Hij zei dat hij de Maritieme Administratie en de Scheepvaartvereniging van Guyana “duwde” om “snel een model te vinden” dat kosteneffectief en duurzaam is.

Hij zei dat de regering ook overweegt een tweerichtingskanaal in de Demerara-rivier aan te leggen. “Ook de uitbreiding van het kanaal. We moeten nu serieus nadenken, hoewel we weten dat we een nieuwe diepwaterhaven moeten bouwen, wat het optimale kanaal voor de Demerara-rivier zou moeten zijn; of we naar een kanaal met twee rijstroken gaan”, zei hij, eraan toevoegend dat er aan beide zijden van de rivier een snelle ontwikkeling plaatsvond.

Chief Executive Officer van NAMILCO, Bert Sukhai, vertelde tijdens de ingebruiknameceremonie dat het tekort aan arbeidskrachten in Guyana zou kunnen worden aangepakt als lokale werknemers de “lovenswaardige” werkethiek zouden navolgen van het Indonesische team dat de machines kwam installeren. “De algemene acceptatie van deze benadering van werken in Guyana zou de kloof in de vraag naar arbeidskrachten die momenteel in het land bestaat, kunnen verkleinen.” Werknemers uit Guyana, Indonesië, Italië, Guatemala en de Verenigde Staten hebben aan verschillende aspecten van de bouw van de menginstallatie gewerkt, die via een applicatie op een mobiele telefoon kan worden bediend.

NAMILCO, dat voldoet aan de ISO 9001-normen, levert al 54 jaar meel aan Guyana.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie