• maandag 22 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Guyana bouwt olie-, gas- en horecatrainingscentrum

| snc.com | Door: Redactie

Bron: OiLNow

De bouw van het Port Mourant Technical Training College in Berbice, regio 6 van Guyana, is van start gegaan. Dit langverwachte project is bedoeld om Guyanezen op te leiden voor functies in de olie-, gas- en horecasector. De Guyanese minister van Financiën, Ashni Singh, zegt dat de faciliteit 18,4 hectare beslaat en maakt deel uit van een grotere blauwdruk die een Hospitality and Tourism Institute en het Oil and Gas Training College omvat.

In een projectsamenvatting van de Environmental Protection Agency (EPA) staat dat de faciliteit bedoeld is om personeel voor te bereiden op training op industrieniveau die gelijkwaardig is

aan die van de rest van de Caribbean Vocal Qualification (CVQ) van de Caribische Gemeenschap (CARICOM).

“Het instituut wordt gezien als een noodzaak voor de ontwikkeling van geavanceerde vaardigheden in beide sectoren, voor het opbouwen van capaciteit op toezicht- en managementniveau, en zelfs als voorbereiding op graden van hoger onderwijs.”

De oliesector in Guyana blijft groeien, en daarmee ook het toerisme. Om tegemoet te komen aan deze toenemende toestroom van bezoekers en aan de eisen van de groeiende olie- en gasindustrie, kondigde president Irfaan Ali een investering van meer dan 100 miljoen dollar aan voor de Berbice-faciliteit.

Tot nu toe is het ministerie

van Onderwijs al begonnen met de aanbestedingsprocedure voor het Hospitality Training Institute. Exxon houdt zich ook bezig met aanbestedingen voor bouwdienstverleners. Het besluit om het college in Berbice te vestigen is in overeenstemming met de plannen van de regering om de economische bloei te decentraliseren en ervoor te zorgen dat kansen verder reiken dan Georgetown en omgeving.

 

| snc.com | Door: Redactie