• zaterdag 02 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

GUYANA BENOEMT TEAM JURIDISCHE ZWAARGEWICHTEN VOOR INTERNATIONAAL GERECHTSHOF INZAKE GRENSZAAK VENEZUELA

| united news | Door: Redactie

Het ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van Guyana heeft een team van 16 personen benoemd voor de komende hoorzittingen in de grenszaak met Venezuela, die zullen worden gehouden bij het Internationaal Gerechtshof (ICJ), in het Vredespaleis in Den Haag.

In de zaak betreffende het arbitraal vonnis van 3 oktober 1899 (Guyana tegen Venezuela) zullen de preliminaire bezwaren worden onderzocht die Venezuela in antwoord op de door Guyana ingediende stukken heeft aangevoerd,De hoorzittingen zullen gewijd zijn aan de preliminaire bezwaren die Venezuela in juni heeft geformuleerd in antwoord op de door Guyana ingediende memorie ten gronde.

Overeenkomstig zijn regels had het

Hof de procedure ten gronde opgeschort tot na de behandeling van de preliminaire bezwaren van Venezuela. Voordien had Venezuela geen blijk gegeven van erkenning van de bevoegdheid van het Hof om de grenszaak te behandelen, en had het zich zelfs ronduit afwijzend uitgelaten toen het Hof zich bevoegd verklaarde.

Guyana had opgemerkt dat Venezuela zich met zijn bezwaren officieel bij de procedure had aangesloten.  “Het volk van Guyana is eensgezind gebleven in zijn streven om de soevereiniteit en territoriale integriteit van Guyana te behouden”, aldus het ministerie van Guyana.

De delegatie van Guyana is als volgt samengesteld: De heer Mohabir Anil Nandlall, S.C,

M.P, procureur-generaal en minister van Juridische Zaken; De heer Gail Teixeira, M.P, minister van Parlementaire Zaken en Bestuur; De heer Carl Greenidge, gemachtigde van Guyana in de zaak betreffende de arbitrale uitspraak van 3 oktober 1899; Ambassadeur Elisabeth Harper, co-agent en permanent secretaris van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking; Mevrouw Donnette Streete, directeur van de afdeling Grenzen van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking;

En ambassadeur Ronald Austin, adviseur van de oppositieleider inzake grensaangelegenheden. Guyana wordt in de zaak voor het Hof vertegenwoordigd door:
Sir Shridath Ramphal, OE, OCC, KC, co-agent en raadsman.mMr. Paul S. Reichler, Attorney-at-Law, Foley Hoag LLP, lid van de balies van het United States Supreme Court en het District of Columbia;mAlain Pellet, emeritus hoogleraar aan de Universiteit Paris Nanterre, voormalig voorzitter van de Commissie internationaal recht, lid van het Institut de droit international. Professor Philippe Sands KC, hoogleraar internationaal recht aan de University College London, 11 King’s Bench Walk, Londen; Payam Akhavan, LLM, SJD (Harvard University), hoogleraar internationaal recht, Senior Fellow, Massey College, University of Toronto, lid van de balie van New York en de Law Society of Ontario, lid van het Permanent Hof van Arbitrage. Professor Pierre d’Argent, gewoon hoogleraar, Université Catholique de Louvain, lid van het Institut de Droit International, Foley Hoag LLP, lid van de balie van Brussel; Christina L. Beharry, Foley Hoag LLP, lid van de balies van het District of Columbia, de staat New York, Engeland en Wales, en de Law Society of Ontario.
Mr. Edward Craven, barrister, Matrix Chambers, Londen; De heer Juan Pablo Hugues Arthur, Foley Hoag LLP, lid van de balie van de staat New York; Isabella F. Uria, advocaat, Foley Hoag LLP, lid van de balie van het district Columbia.

REGIO|GUYANA


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie