• zondag 03 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Gewezen hoofd ECD Edith R. riskeert 12 maanden celstraf wegens het plunderen op 17 februari

| suriname herald | Door: Redactie

Het gewezen hoofd van de afdeling Economische Controledienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Edith R., hoorde vandaag twaalf maanden gevangenisstraf tegen zich eisen. Zij werd op 22 februari door de afdeling Kapitale Delicten op het bureau Nieuwe Haven aangehouden en in verzekering gesteld wegens het plunderen op 17 februari in de binnenstad.

Er zijn beelden van de rellen van 17 februari in de stad, waarop een vrouw met rasta haardracht te zien is met een grote tas en een apparaat in haar handen. De persoon die filmde noemt de naam van Edith R. en zei daarbij dat ze een

inspecteur is. Nadat de beelden vrijkwamen werden de plunderaars door de politie ontboden om zich aan te melden voor verhoor.

Lees ook: 28 sept 2018 - MAFFIAPRAKTIJKEN POLITIETOPPERS BRENGEN KPS IN VERLEGENHEID

Edith R. was in 2018 veroordeeld door de rechter tot een straf gelijk met de tijd in voorarrest doorgebracht. Zij werd schuldig bevonden aan afpersing van een ondernemer. De rechter veroordeelde haar ook tot ontzetting uit het ambt voor een periode van vijf jaar.

Op de zitting werd het gewezen hoofd van ECD verrast met de beelden van een zaak. Zij dacht dat de officier van justitie alleen de beelden van social media had, maar tot haar verbazing waren er ook beelden van een gereedschappenzaak. Zij had geen andere keus dan met de juiste toedracht naar buiten te komen.

Lees ook: 25 sept 2018 4 verdachten opgesloten omtrent corruptiezaak Rosheuvel

De officier van justitie eiste twaalf maanden cel tegen haar en tegen haar partner een gevangenisstraf van acht maanden met aftrek. De kantonrechter doet uitspraak in april.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie