• maandag 17 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Gemeente Den Haag maakt zich zorgen over veiligheid Prinsjesdag

| snc.com | Door: Redactie

De gemeente Den Haag kijkt "met zorg" naar Prinsjesdag komende dinsdag, zegt een woordvoerder tegen NU.nl. De politieagenten die op de A12 worden ingezet om de klimaatprotesten onder controle te houden, moeten dan ook worden ingezet om de veiligheid op Prinsjesdag te waarborgen. De blokkades van de snelweg blijven aanhouden en daarvoor worden volgens de politie agenten uit het hele land ingezet.

Bron: Nu.nl

"Daar komt nu ook Prinsjesdag bij, dus dat is zeker een zorg", zegt de gemeentewoordvoerder. Op Prinsjesdag worden agenten onder meer ingezet voor het behouden van de openbare orde, het beveiligen van bewindspersonen en het in goede banen

leiden van het verkeer. Kortom: er zijn veel agenten nodig. Extinction Rebellion (XR) heeft aangegeven elke dag te willen terugkomen om te demonstreren op de A12 bij Den Haag.

De organisatie protesteert tegen fossiele brandstoffen en de subsidies die de overheid daarvoor geeft. De politie benadrukt dat de burgemeester van Den Haag de blokkades op de A12 verbiedt. "We treden altijd op binnen de kaders die het Openbaar Ministerie en de burgemeester hebben bepaald", zegt een woordvoerder van de Haagse politie. "Maar de demonstraties vragen veel van onze capaciteit."

De politie benadrukt dat ze zeker aanwezig zullen zijn op Prinsjesdag. "Maar er

zullen keuzes moeten worden gemaakt over de mensen en inzet", zegt de politiewoordvoerder. Vanwege de XR-protesten worden veel agenten ingezet voor de mobiele eenheid (ME). "Maar dat is een neventaak", laat de zegspersoon weten. "Daardoor kunnen nu al veel agenten hun reguliere taken niet doen en dat zie je terug. De wijkagent is minder in zijn wijk en een rechercheonderzoek ligt langer op de plank dan wij zouden willen." De gemeente zegt rekening te houden met "alle scenario's". Een woordvoerder wilde daar geen verdere uitleg over geven. 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie