• woensdag 21 February 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Geen vuiltje aan de lucht bij vervanging Daan

| snc.com | Door: Redactie

door Cheflin Paulus 8 feb  | Keynews

De vervanging van Roseline Daan als directeur Cultuur bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur wordt opgeblazen volgens Henry Ori, minister op het departement. De bewindsman geeft aan dat er ‘niets aan de hand is’ in deze case. “Ik hoorde dat het opgeblazen wordt.” vertelde Ori voordat hij de vergadering van de raad van ministers bijwoonde.

Ori geeft aan dat Daan zelf rustig een paar positieve zaken met hem heeft besproken. Eerder maakte verschillende media bekend dat Daan per 1 maart was ontlast uit haar functie. Er moet iemand benoemd worden in de toekomst

stelt de minister. Hij merkt op dat er al een naam bekend is en er heel snel hierop moet worden ingespeeld. Daan is per 1 maart nog actief als adviseur op het ministerie. In de komende periode zal een officiële aankondiging worden gedaan over de opvolging. Het ministerie zal zorgvuldig overwegen wie het best geschikt is om haar positie in te vullen en zal transparantie betrachten in het selectieproces, aldus het Bureau Communicatie en Media.

In het schrijven wordt aangegeven dat de directeur en de bewindsman hebben gesproken over het beleid en het traject dat de komende maanden zal worden afgelegd.

Een van de belangrijke zaken waar Daan nog haar krachten aan zal geven is de opzet van een nationaal museum waarvoor enkele weken geleden een commissie is geïnstalleerd onder voorzitterschap van Daan. Ori geeft aan dat cultuurbeleid belangrijk is in allerlei facetten. Hij merkt op dat er wat verwaarlozing heeft plaatsgevonden bij het management van het directoraat Cultuur. De minister stelt dat hij al een tijdje bezig is met de aanpak daarvan.

Ori geeft aan dat hij in goed overleg heeft afgesproken dat de functie per maart wordt overgedragen. “Meer kan ik niet zeggen. Men moet niet meer achter zoeken. Het Een van de belangrijke zaken waar Daan nog haar krachten aan zal geven is de opzet van een nationaal museum waarvoor enkele weken geleden een commissie is geïnstalleerd onder voorzitterschap van Daan. Ori geeft aan dat cultuurbeleid belangrijk is in allerlei facetten. Hij merkt op dat er wat verwaarlozing heeft plaatsgevonden bij het management van het directoraat Cultuur. De minister stelt dat hij al een tijdje bezig is met de aanpak daarvan.

Ori geeft aan dat hij in goed overleg heeft afgesproken dat de functie per maart wordt overgedragen. “Meer kan ik niet zeggen. Men moet niet meer achter zoeken. Hetis in goed overleg. We kennen mevrouw Daan vanwege haar inzet en ze gaat verder op een ander niveau functioneren en daar moeten wij het even bij houden.”

 

is in goed overleg. We kennen mevrouw Daan vanwege haar inzet en ze gaat verder op een ander niveau functioneren en daar moeten wij het even bij houden.”

 

| snc.com | Door: Redactie