• zaterdag 30 September 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

GAJADIEN VERWACHT DRASTISCHE DALING WISSELKOERS MET MEER TRANSPARANTIE

| united news | Door: Redactie

Asiskumar Gajadien pleit voor meer transparantie in het geldverkeer. De VHP-parlementariër roept de regering op om alle informatie met betrekking tot transacties vanuit cambio’s en banken duidelijk en transparant te maken. 

Foto: De Fractieleider van de VHP in De Nationale Assemblee, Asiskumar Gajadien.

“Dan gaat u zien hoe snel die koers omlaag gaat. Als die transparantie er komt, als die regering meewerkt, als de Centrale Bank meewerkt, dan zult u zelf zien dat alles beter wordt. Maar wanneer die dingen achtergehouden worden, dan ziet u wat voor ontwikkelingen er zich kunnen voordoen”, zegt de fractieleider van de VHP in De Nationale Assemblee (DNA). Hoewel

het niet nodig is om specifieke klantinformatie te delen, zal het volgens hem goed zijn om elke dag te publiceren hoeveel valuta de banken en cambio’s hebben verhandeld en tegen welke koers.

Gajadien benadrukt dat het openbaar maken van deze informatie zal leiden tot een snelle daling van de wisselkoers, mits de regering en de Centrale Bank meewerken.

Door dagelijks inzicht te geven in de activiteiten van banken en cambio’s, kunnen marktspelers beter geïnformeerd beslissingen nemen en zal er meer vertrouwen ontstaan in het financiële systeem. Bovendien zal het publiekelijk bekendmaken van deze gegevens leiden tot meer verantwoordelijkheid van de betrokken partijen. Gajadien benadrukt dat het gebrek aan transparantie nadelige gevolgen kan hebben voor de economie. Wanneer informatie wordt achtergehouden, ontstaat er ruimte voor speculatie en onzekerheid op de markt. Dit kan leiden tot een volatiele wisselkoers en onvoorspelbare ontwikkelingen in de economie. “We vragen de regering om dat te publiceren.”

UNITEDNEWS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie