• zondag 23 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Gajadien: Grondbeleid een smet op de regering

| keynews.sr | Door: Redactie

“Grondbeleid heeft gefaald, want de transparantie missen we nog steeds” zei DNA-lid Asiskumar Gajadien maandagavond in het programma To The Point op Apintie.

Defractieleider van VHP in het parlement is niet ontevreden over het gevoerd beleid tot nu toe van de regering. Vanwege de schuldencrisis, Covid-19 pandemie en de oorlog in Oekraïne heeft de regering het heel moeilijk gehad om haar beleid uit te voeren.

Ondanks al deze zaken is het de regering gelukt om degelijk werk te verrichten, maar er zijn punten die beter aangepakt konden worden. “Er zijn punten die toch wel een smet hebben gelegd op de regering. Je kan goede dingen

doen, maar die ene vlek op een witte doek valt direct op.”

Hij bedoelde hiermee het beleid van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer. De fractieleider gaf aan dat er wel een wet is die het ministerie verplicht om de aanvragen en uitgiftes te publiceren, maar er zijn geen sancties in de wet opgenomen.

Dus er kan niet opgetreden worden als men zich niet houdt aan deze wet. Volgens hem wordt er nu getracht om de wet te veranderen. “Zolang er geen publicatie is van de uitgifte, kan de uitgifte niet ingeschreven worden.” “De wet is al in behandeling genomen, maar helaas

nog niet aangenomen.” Hij meent dat als de minister van GBB zich gehouden had aan de wet, er minder problemen zouden zijn.

Ook het beleid op het ministerie van SOZAVO laat zich te wensen over. De afbouw van de verschillende subsidies zou gepaard moeten gaan met een goed sociaal vangnet, waarbij de sociaal zwakkeren opgevangen zouden moeten worden. “Maar dat gaat niet goed.” Volgens hem zijn dit de voornaamste zaken die een smet hebben gelegd op het gevoerde beleid van de regering tot nu toe.

| keynews.sr | Door: Redactie