• zaterdag 30 September 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Frans-Guyana sluit grootste illegale poort voor Surinamers

| snc.com | Door: Redactie

De autoriteiten in Frans-Guyana hebben deze maand het uitgestrekte strand van La Charbonnière in de grensplaats Saint-Laurent-du-Maroni, vis-a-vis met Albina, gesloten.

Bron: Keynews

De locatie in de historische wijk wordt als onderdeel van een stadsverfraaiingsproject getransformeerd tot een autovrije zone en wandelpark. Het strand leende zich de afgelopen decennia als aanmeerplaats voor kleine veerboten die verantwoordelijk zijn voor het leeuwendeel van het illegale personen- en goederenverkeer tussen Albina (Suriname) en La Charbonnière. De gemeente, politie, douane en andere diensten hopen met dit project het gebied niet alleen te verfraaien en de kwaliteit van het leven van de mensen te verbeteren, het is ook een strategie

om de illegale activiteiten te beteugelen. Frans-Guyana sluit grootste illegale poort voor Surinamers

Met het sluiten van deze aanmeerplaats krijgen de autoriteiten meer zicht op de beweging van reizigers. De bootsmannen worden vanwege de nieuwe omstandigheden bij aankomst op de Franse oever gedwongen hun passagiers af te zetten op andere locaties, zoals Platte Brug en Sneysi, allebei ook illegale in- en uitgangen voor reizigers uit Suriname. Ze zijn relatief kleiner en liggen iets dichter bij de officiële ingang en immigratiecontrolepost.

De werkzaamheden in Saint-Laurent vinden sinds januari dit jaar plaats, maar het strand werd pas in september op slot gezet met grote metalen hekken. Het project moet met een grote transformatie in de karakteristieke wijk, de leefomgeving van bewoners en bezoekers verbeteren.

De afsluiting van de locatie stuit op onbegrip van sommige Frans-Guyanezen die ter plekke de kost verdienden als taxichauffeurs en met eettenten. Maar Cayenne stelt ze gerust met de aankondiging van kiosken voor catering, ambachten en lokale handel. Daarnaast komen er recreatieve, culturele en diverse entertainmentactiviteiten. Rondom het toekomstige plein komen er ruime parkeerplaatsen te staan.
Er gaat € 4,5 miljoen gemoeid met het stadsverfraaiingsplan dat naar verwachting eind september 2024 af zal zijn.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie