• zaterdag 04 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

EZ zal kleine- en middelgrote ondernemingen blijven begeleiden

| suriname herald | Door: Redactie

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) blijft zich inzetten voor het faciliteren en begeleiden van vooral de micro, kleine- en middelgrote Ondernemingen (KMO’s). Volgens de bewindsvrouw zal dit project zorgen voor de vergroting van de capaciteit van die ondernemingen om uiteindelijk te kunnen exporteren. Tevens zullen er capaciteitsversterkende activiteiten, trainingen en één-op-één coaching aangeboden worden ter verbetering van de marketing- en communicatievaardigheden.

Deze boodschap deelde EZ-minister Rishma Kuldipsingh, gisteren, bij de officiële lancering van het project ‘Marketing and branding of Micro, Small and Medium-sized Enterprises in Caricom.’ Dit project wordt door de Caribbean Development Bank (CDB) gefinancierd

en is voorbereid door de Competitiveness Unit Suriname (CUS). Verder wordt het project ondersteund door het directoraat Ondernemerschap van EZ. 

Het doel hiervan is om KMO’s in Suriname te versterken om zodoende te exporteren naar regionale markten en hun rol in de waardeketen te vergroten. KMO’s worden klaargestoomd door de ontwikkeling van marketing en merkstrategieën en trainingen in het opbouwen van concurrentievermogen en exportgereedheid. EZ stimuleert de economische bedrijvigheid door faciliterend beleid te voeren in het bijzonder voor de KMO’s. 

CUS-coördinator, Susan Bansropansingh, gaf aan, dat naast de financiële middelen er ook technische bijstand wordt geboden door de CDB. Ongeveer 60 KMO’s krijgen de gelegenheid om aan dit traject deel te nemen. CDB-directeur Projects Department, Daniel Best, is zeer verheugd met de lancering van het project. Hij benadrukte dat het project de handel zal optimaliseren vanwege de integratie. Best gaf verder aan, dat de private sector hierdoor gestimuleerd zal worden om zich te ontwikkelen, waardoor er ook werkgelegenheid gecreëerd wordt. Hij gelooft dat er hierdoor een sterke economische groei ontwikkeld kan worden. 

Wensley Perea, directeur Amea Cashew & Pineapple Industries, die zijn bedrijf in 2017 heeft opgezet voor de lokale als internationale markt, gaf aan dat het geen makkelijke taak is om als kleine ondernemer of KMO een bedrijf op te zetten. Hij is daarom ingenomen met het initiatief van het ministerie om de ondernemingen te versterken door de nodige begeleiding te bieden.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie