• maandag 11 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Extra SRD 2500 koopkrachtversterking voor ambtenaren vanaf december

| snc.com | Door: Redactie

“De ambtenaren zullen vanaf december een tweede koopkrachtversterking van SRD 2500 krijgen”, zegt Meredith Hoogdorp van actiegroep Wi Sa Strey. Deze groep is aangesloten is bij de bond Syndicaat voor Onderwijsgevenden in Suriname.

Bron: Keynews

De verschillende bonden voerden de afgelopen tijd gesprekken met de regering over lotsverbetering voor de ambtenaren. “Er zijn een paar zaken overeengekomen, maar we zijn er nog niet. De gesprekken zullen voortgezet worden in de komende tijden.”

Hoogdorp zegt verder dat de ambtenaren tot en met november de eerste koopkrachtversterking van SRD 2500 zullen krijgen en de tweede zal vanaf december uitgekeerd worden. “Dit zal dan geldig zijn voor

zes maanden.” Er zijn gesprekken gaande om de eerste SRD 2500 te verwerken in de bezoldiging en een loonsverhoging van minimaal 20 procent te geven, maar hierover is nog geen besluit genomen door de regering. “In elk geval zal er een tweede koopkrachtversterking van SRD 2500 komen vanaf december”, benadrukt Hoogdorp.

De trekker van de actiegroep zegt verder dat er door de regering ook is besloten om de uitvoering van de gewijzigde BTW-wet, die op 1 oktober in zou gaan, even aan te houden. Er zijn concrete voorstellen door de bonden gedaan om de BTW-wet verder te wijzigen, zodat de burgers niet de dupe van worden. De wet zal door de regering verder geëvalueerd worden, waarna een grondige beoordeling plaats zal vinden van de uitvoerbaarheid. “Dus vooralsnog is dit aangehouden”, aldus Hoogdorp.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie