• woensdag 17 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Eind 2023 start bouw brug over Corantijnrivier

| dagblad suriname | Door: Redactie

Het voortraject van de bouw van de brug over de Corantijnrivier nadert zijn afronding. Tijdens een tweede ministeriële ontmoeting, ditmaal in Georgetown, Guyana, werden door ingenieursbureau WSP Caribbean de resultaten van de voorstudies gepresenteerd. In mei dit jaar werd in Paramaribo al een update gegeven over het voortraject. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken laat vanuit Guyana optekenen, dat de plannen op schema zijn. Binnenkort volgt een top, waarbij op het niveau van staatshoofden besluiten zullen worden genomen. 

De technische details zijn inmiddels bekend. De beoogde startdatum voor de bouwwerkzaamheden is voor eind dit jaar. Vijf toonaangevende bedrijven, die voldoen aan

de eisen, doen mee aan de openbare aanbesteding (hierover berichtte Dagblad Suriname eerder deze week). De brug wordt gebouwd in publiek-privaat partnerschap (PPP-verband) en wel volgens het design-build-finance-operate-maintain-model (DBFOM).

Suriname dekt kosten voorstudie

Tijdens het werkbezoek zijn de resultaten van het onderzoek gepresenteerd aan minister Nurmohamed en collegaminister Juan Edghill van Guyana. WSP Caribbean werd vorig jaar na een openbare aanbesteding geselecteerd. De kosten voor de voorstudie worden door Suriname gedekt. Inmiddels zijn de ontwerp- en haalbaarheidsstudies voltooid, samen met alle geotechnische tests en studies die nodig zijn om verder te gaan met de bouw van de brug. 

Een topografische beoordeling, verkeersvoorspellingen, PPP-evaluatie, juridisch

kader, aanbestedingsdocumenten voor DBFM-modellen en het voorlopig ontwerp van de brug en wegen bevinden zich in de afrondende fase. Tot 1 augustus 2023 kunnen de geselecteerde bedrijven hun definitieve voorstellen indienen. Daarna zal gezamenlijk de selectie plaatsvinden door beide OW-ministeries. De geschatte duur van de bouwwerkzaamheden is 3 jaar. 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| dagblad suriname | Door: Redactie