• zondag 08 September 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Eigenaar bakkerij Nieuwweergevondenweg beroofd van US$ 30.000

| suriname herald | Door: Redactie

De eigenaar van een bakkerij aan de Nieuwweergevondenweg is vanmiddag door vier mannen beroofd. Volgens de verklaring van de eigenares had ze US$ 30.000 in haar tas toen ze werd beroofd. Ze kwam net aan en werd toen onmiddellijk overvallen door de rovers. Ze kwamen in een grijs gelakte Vitz aanrijden.

Het gaat om vier gemaskerde mannen. Ze losten schoten op de arbeiders van een meelbedrijf die buiten stonden. De beroving vond omstreeks 12.30 uur plaats. De eigenaar van de bakkerij zegt huilend dat het drie mannen waren die uitstapten, terwijl een andere in de auto zat te wachten.

Volgens een medewerker

van het bedrijf, die het meel kwam aanleveren, was hij binnen bezig de lading te regelen. “Ik hoorde plotseling schoten en tegelijkertijd hoorde ik de anderen schreeuwen dat er rovers waren, maar ik ben niet naar buiten gekomen om te kijken. Mijn collega’s waren buiten bezig in de bak van het voertuig waarmee het meel wordt vervoerd. Ook zij werden onder schot gehouden,” weet de medewerker van het meelbedrijf te vertellen.

“Ik heb alles gezien hoe ze die vrouw hebben beroofd. Ze wilden ons ook beroven. Ik ben nog steeds in shock. Wij kwamen bloem leveren en dit is ons overkomen.

Sinds ik dit werk doe, heb ik dit voor het eerst meegemaakt. ‘Den man lusu schot krab a tas long gwe in a wagi’. A disi hebi, dit is onze laatste levering. We gaan niet doorwerken,” zeggen de medewerkers van Yang Fu meelbedrijf.

Volgens een andere winkelier was de eigenaar van de bakkerij het geld gaan omzetten in Commewijne en kwam net terug.

De zaak is in onderzoek bij de politie van Santodorp.

| suriname herald | Door: Redactie