• dinsdag 05 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Doorstart Foodbastket

| snc.com | Door: Redactie

Bron: FB President Chan Santokhi

In het kader van armoedebestrijding heeft de regering de Food Basket geïntroduceerd op verschillende plekken. De eerste Food Basket locatie is in 2022 geopend op het Veerplein van Commewijne en die draait nog steeds. Hierna volgden Apoera, Wageningen, Meerzorg en Moengo.

Ik begrijp als president de druk op het volk dat vanwege de importinflatie de dure producten in de winkels niet altijd kan betalen. De regering heeft ondernemers bereid gevonden om basisgoederen tegen een veel lagere prijs te verkopen. Vooral voor de verre districten is dit een hulpmiddel, omdat producten in die gebieden veel duurder zijn. Ik

had beloofd om dit project uit te breiden en nu zijn we zover.

Op woensdag 29 november 2023 heeft de officiële doorstart van het Foodbasketproject plaatsgevonden bij Kasi Trading aan de Livorno Beekhuizenweg. Het Foodbasketproject is tot stand gekomen door samenwerking met Kasi Trading en Bureau Eenheid.

Hiermee wil de regering ervoor zorgen dat Surinamers in alle gebieden toegang hebben tot betaalbare eerste levensmiddelen zoals aardappelen, uien, knoflook en gele erwten. Er is gestart met een 9-tal producten, maar we gaan uitbreiden naar ongeveer een 20-tal producten die men dagelijks nodig heeft.

Die prijzen zijn veel lager in vergelijking met de winkelprijzen. Dat

zal de samenleving ten goede komen. Ik zal ervoor zorgen dat de food baskets overal komen, zodat iedereen in Suriname hiervan kan profiteren.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie