• vrijdag 19 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

DNA-lid Parmessar wil vervolging van oplichters sociale uitkeringen

| keynews.sr | Door: Redactie

DNA-lid Rabin Parmessar wil dat de mensen die het Ministerie van SOZAVO hebben opgelicht waarbij er gelden van sociale uitkeringen zijn gestolen, vervolgd worden. “Worden deze personen vervolgd? Op welke manier worden deze gevallen aangepakt? Moeten de mensen zich aanmelden?”, vroeg hij dinsdag in het parlement tijdens de behandeling van de Wet Fiscaal Identificatienummer.

Het DNA-lid haalde aan dat in plaats van dat de regering belasting int bij de sectoren waar het moet en de Belastingdienst laat upgraden, wordt er flink gesjoemeld met sociale uitkeringen.

“De minister van BIZA heeft gezegd dat tientallen rekeningen op een bankrekening werden gestort. Dus dit betekent

dat dit meerdere instanties heeft gepasseerd, zoals Cebuma, SOZAVO en de Belastingdienst. Het is triest.”

Hij zei verder dat er heel wat geruchten de ronde doen over vele corruptiegevallen bij uitkeringen van sociale tegemoetkomingen. “De Rekenkamer moet dit goed onderzoeken.”

President Chandrikapersad Santokhi onthulde afgelopen maand dat een presidentieel team al 25.000 mogelijke corruptiegevallen heeft geconstateerd bij het sociaal programma, waaronder ook koopkrachtversterking valt. 

Santokhi haalde aan dat er eerder al onregelmatigheden werden geconstateerd, waarbij er rekeningnummers van andere mensen werden ingevuld op de formulieren in plaats van de rekeningnummers van de burgers, die er inderdaad recht op hadden.

Toen werden al gevallen gerapporteerd,

waarbij het geld gestort werd op bankrekeningen van andere burgers of zelfs bedrijven. In deze kwestie was ook de Centrale Landsaccountantdienst ingeschakeld. De politie is al bezig met dit onderzoek.

| keynews.sr | Door: Redactie