• zaterdag 04 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Dit zijn de landen in de wereld waar de inflatie het meest uit de hand loopt: bekijk de kaart!

| snc.com | Door: Redactie

Nederland onderscheidde zichzelf deze week met één van de hoogste inflatiecijfers in Europa. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is de inflatie in september uitgekomen op bijna 15 procent, vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. Hoe doen we het daarmee in internationaal perspectief?

Binnen West-Europa is de Nederlandse inflatie relatief hoog. De gemiddelde prijsstijging van bijna 15 procent ligt meer in lijn met landen in Oost-Europa. Polen kampt bijvoorbeeld met een inflatie van 17 procent en Litouwen heeft te maken met een inflatie van 22 procent.

Maar het kan uiteraard nog een graadje erger. Onderstaande kaart van dataplatform Trading Economics

geeft een beeld van de inflatie wereldwijd. kaart

 

Een aantal echte dramalanden op het gebied van de inflatie is te vinden in het Nabije-Oosten, Afrika en Zuid-Amerika. Zimbabwe spant wereldwijd de kroon met een inflatie van 280 procent in september. Maar ook in Turkije en Argentinië gaat het behoorlijk hard.

Turkije: Erdogan laat inflatie ontsporen
Begin deze week bleek dat de torenhoge inflatie in Turkije in september nog verder is opgelopen. De kosten van levensonderhoud in het land liggen inmiddels 83,5 procent hoger dan een jaar terug; in augustus was de stijging uitgekomen op ruim 80 procent. De geldontwaarding in Turkije ligt op het hoogste niveau in ongeveer 24 jaar.

 

BRON: MSN


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie