• dinsdag 16 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Directeur Onderwijs niet tevreden met slagingspercentage VOJ

| snc.com | Door: Redactie

Nee.” “We zijn nog niet tevreden met het percentage”, zegt directeur Sherida Zalman-Bergraaf van het Algemeen Vormend Onderwijs van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Het voorlopig landelijk slagingspercentage is 60,6 procent. 24,4 procent heeft een herkansing, terwijl 15 procent meteen is afgewezen.

Zalman zegt dat de verwachting van de leiding van het ministerie heel hoog is. “We hadden graag dat er bij de eerste uitslag reeds meer leerlingen geslaagd waren.” Zij blijft hopen op een veel hoger slagingspercentage in vergelijking met vorig jaar na de herexamens. Vorig jaar was het percentage van geslaagden 73.7 procent na de herkansing.

De directeur benadrukt dat

de omstandigheden niet altijd optimaal waren voor zowel de leerlingen als de leerkrachten om goed te presteren. “We vragen aandacht voor de leerlingen en de leerkrachten.” Het ministerie zal alles wat in haar vermogen ligt, doen om zoveel mogelijk leerlingen over de tweede streep te trekken.

In totaal deden 5290 leerlingen mee aan de eindexamens, waarbij 3204 het meteen gehaald hebben. 1291 kandidaten hebben een herkansing, terwijl 795 afgewezen zijn. Aan de toelatingsexamens namen 11662 leerlingen deel. Hiervan zijn 2655 voor VWO geslaagd, 1338 voor HAVO en 707 voor NATIN.

Keynews


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken
en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie