• maandag 04 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Directeur kabinet president: “Militairen horen volgende week iets van de president”

| suriname herald | Door: Redactie

De directeur van het Kabinet van de President, Adjay Moensi, geeft in gesprek met Suriname Herald aan dat de militairen al volgende week iets zullen horen van president Chan Santokhi. De voorzitter van de Vereniging Rechtspositie Militairen (VRM), Rodney Cairo, heeft samen met militairen een petitie ingediend bij het Kabinet van de President. In die brief zijn de zaken opgenomen die de bond bewerkstelligt wil zien. Een van de zaken is een salarisverhoging van 150 procent.

De petitie is intussen door de directeur overhandigd aan de president. Aan de hand van de inhoud zal de president beslissen hoe de aanpak verder

zal zijn. “De president kennende zullen ze al volgende week iets horen. In alle gevallen van vakbonden is de reactie van de president heel snel,” zegt de directeur. Het is nog niet duidelijk als de groep zal worden ontvangen door de president of als er een werkgroep zal worden ingesteld. 

De bond heeft een ultimatum gesteld tot 25 november. Op de die dag zal de onafhankelijkheid van Suriname worden gevierd. Bij die gelegenheid is er altijd een defilé. Er wordt nu gedreigd vanuit de politie en militairen, dat als zaken niet gerealiseerd worden, zij niet zullen deelnemen aan het defilé.

Eerder heeft

de bond aangegeven, dat ze brieven hebben gestuurd naar de president. Moensi geeft aan dat deze brieven de president nooit hebben bereikt. “Die zijn niet bij de president. Misschien bij andere instituten. Ik heb die brieven niet onder ogen gehad,” zegt de directeur.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie