• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Diko: Brunswijk is niet voor Saramaccaners

| suriname herald | Door: Redactie

Romeo Diko, campagneleider van de partij Democratische Unie Suriname (DUS), heeft scherpe kritiek geuit op vicepresident Ronnie Brunswijk. Volgens Diko komt Brunswijk, die tevens voorzitter van de ABOP is, niet op voor de belangen van de Saramaccaners, een specifieke bevolkingsgroep binnen Suriname. Diko beschuldigt Brunswijk ervan de Aukaners te bevoordelen, waardoor de Saramaccaners binnen de ABOP een achterstandspositie innemen.

Diko stelt in gesprek met Suriname Herald en D-TV Express dat het dagelijks bestuur van de ABOP volledig bestaat uit Aukaners, zonder vertegenwoordiging van Saramaccaners. Hij onderbouwt zijn beweringen met het feit dat er binnen de politiek geen enkele Saramaccaner is die een volledige

termijn als minister heeft mogen uitdienen. 

Als voorbeelden noemt hij Linus Diko en Diana Poki. Hij wijst tevens op Werner Vreedzaam, die in de tijd van de NPS als minister diende maar ook niet de volledige termijn heeft gediend. Vermeldenswaard is dat Celcius Waterberg wel een volledige termijn heeft uitgezeten.

In een krachtige oproep roept Diko de Saramaccaners op om niet meer te stemmen op de ABOP, zolang hun belangen niet eerlijk en gelijk vertegenwoordigd worden binnen de partij. Deze oproep benadrukt de noodzaak voor meer inclusiviteit en gelijkheid binnen de ABOP, en legt de verantwoordelijkheid bij de partijleiding om actie te

ondernemen. “Brunswijk no de gi den Saramaccaners,” haalde Diko aan. Deze uitspraken roepen volgens hem vragen op over de interne verhoudingen en het leiderschap binnen de ABOP.

| suriname herald | Door: Redactie