• maandag 04 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

DE REGIO HEEFT INTERESSE IN VERS, BEVROREN EN GEDROOGDE PRODUCTEN UIT SURINAME

| snc.com | Door: Redactie

Het ministerie van LVV heeft in samenwerking met het Suriname Agriculture Market Access Project (SAMAP) een workshop georganiseerd voor agro-producenten, over het exporteren naar Trinidad en Barbados. Het doel van dit evenement, is om markttoegang in de agrarische sector te vergroten.

Om meer structuur te geven aan de deelname van Suriname aan Regionale en Internationale Expositie evenementen is er een open en interactief dialoog gevoerd met stakeholders. De aandachtspunten voor deelname aan soortgelijke evenementen zijn hierbij meegenomen.

Ashwien Gangadin, onderdirecteur Landbouw Oost is van mening dat landbouw een belangrijke rol heeft in de voedselvoorziening binnen de regio en aanzienlijke sociaal-economische voordelen biedt.

“In juli 2022 is een overeenkomst getekend met de regering van Barbados voor verdere strategische samenwerking waarbij er nadruk is gelegd op de Landbouw. Het is belangrijk dat Suriname haar producten en haar potentie laat zien,” aldus onderdirecteur Gangadien. De expositie evenementen bieden de mogelijkheid om te netwerken en zakenrelaties aan te gaan.

Een vragenronde en interactieve discussie over de deelname van Suriname aan de handelsmissie naar Barbados en het Trinidad Agri-Investment Forum & Expo gehouden augustus 2022 zijn onderdeel geweest van de workshop. Er is met name interesse in vers, bevroren en gedroogde producten uit Suriname.

Er werden enkele uitdagingen van

deze missie aangekaart, waaronder de productiecapaciteit, certificering, en vrachtkosten. Gangadin deelde mee dat er vervolgtrainingen georganiseerd zullen worden om producenten op dit gebied extra bij te sturen.

Bron PERSBERICHT|LVV


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie