• vrijdag 27 January 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

De cassavefabriek IAP heeft dringend een financiële injectie nodig

| de ware tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO - De cassavefabriek IAP heeft dringend een financiële injectie nodig om goed te kunnen draaien. Dat het bedrijf in zwaar weer is komt volgens initiatiefnemers Kamla Madho en Robert Power door het ontbreken van een duidelijk beleid van de regering die zich niet heeft gehouden aan afspraken. 

Als de regering een financieringsovereenkomst van SRD 2.7 miljoen naleeft en daarnaast ook voor nog een jaar de subsidie aan het bedrijf voortzet, zal de onderneming zich herstellen. We hebben drieënhalf jaar de overheid in bescherming genomen door onze mond te houden, maar het is nu genoeg", zegt Power.

De initiatiefnemers hebben minister Soerish

Algoe van LVV om een onderzoek van de Centrale Landsaccountansdienst gevraagd. Zij hebben bij president Desi Bouterse hun beklag gedaan dat nadat zij om het accountantsonderzoek hebben gevraagd, Algoe in de pers zei voorstander te zijn van dit onderzoek. Zij vinden dat als niet wordt aangegeven dat zij zelf om een onderzoek hebben gevraagd, nog meer het stigma van onregelmatigheden op hun rust.

In een lang gesprek met de krant leggen de initiatiefnemers uit dat in feite sedert het begin zaken misliepen. Zo zou de fabriek tegenover Matta verrijzen, maar moest plots uitwijken naar de huidige locatie. Ook is de onderneming pas in het laatste kwartaal van 2013 op het elektriciteitsnet van de EBS aangesloten. Het tweetal zegt dat geld belangrijk blijft voor de verdere ontwikkeling van het bedrijf en blijven ondanks hun kritiek vechten voor de onderneming.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| de ware tijd | Door: Redactie