• zaterdag 04 December 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Daadkracht en veiligheid verdienen nog geen pluimpje

| snc.com | Door: Drs. S. Harinandan Singh

Veroordeelde moordenaars lopen vrij rond

Regering Santokhi-Brunswijk mist blijkbaar de competentie om haar voorgehouden intenties waar te maken. Wie vraagt nog naar de opsluiting van de veroordeelde moordenaars van  8 december 1982? Ach, die opa’s lopen nog vrij rond en leven in grote weelde zonder zich zorgen te maken over hun vonnissen. Ligt het nou aan het Openbaar Ministerie, dat de samenleving niks meer hoort over het hoger beroepsproces, dat de veroordeelde burger D D Bouterse tegen zijn vonnis zou hebben aangetekend?  De legerwapens die op het adres van deze opa voor de dood van zijn kleinzoon Walter verdwenen, blijkt in de doofpot te zijn beland. En hoe zit het met de duizenden Euro’s van deze kleinzoon, die door de politie in beslag werd genomen? Echter door de politiebewaking uit de politie kluis zou zijn gestolen? 

Atompai op werkbezoek in Nederland

Komt de politiecommissaris Milando Atompai met zijn collega’s op uitnodiging van de politiebond in Nederland voor een werkbezoek, neemt deze politiefunctionaris van zijn gratis verblijf in het gastland de gelegenheid te baat om in een duur hotel een daverend feestje op te bouwen. Ach ja noch niks aan de hand. De tongen raakten op hol, toen van dat feestje een videofilm viraal ging, waarbij dezelfde politiecommissaris in burger dikke bundels van hoge eurocoupons aan de feestgangers met groot genoegen uitdeelde. De man zelf schrok van de publiciteit en bood daarna zijn excuses aan.

Is de zaak daarmee afgedaan? Ik heb via WhatsApp de ambassadeur van Suriname de heer Rajendra Khargi, na het zien van de beelden, de vraag gesteld of hij de Nederlandse regering over het gebeurde om een onderzoek had verzocht. Geen antwoord. Maar het verhaal gaat nog door. Er worden op social media nog regelmatig berichten gepost waarbij een relatie wordt gelegd met de grote biljetten euro’s van Atompai en zijn mogelijke diensten aan de drugswereld. Is dat geen aanleiding om een internationaal onderzoek in te stellen naar de grote hoeveelheden drugstransporten uit Suriname naar Nederland? 

Kijk, en dat bedoel ik met het achterwege blijven van de daadkracht van de Surinaamse regering. Er zijn nog heel veel andere zaken betreffende de bestrijding van de criminaliteit, corruptie en nepotisme, die hard aangepakt zouden worden, echter de daadkracht ontbreekt. De president heeft bij wijze van prioriteit de boeverij van regering Bouterse blootgelegd, beschreven en op de tafel van het OM neergelegd, maar de daadkracht tot vervolging? Ho maar. Hebben de mensen geen zin?

Tanende veiligheid

Hoe is het mogelijk dat bijna elke dag huizen worden ingebroken door een bepaald soort Surinaamse jongens, die geld en sieraden in de nachtelijke uren komen roven. Alsof dat niet erg genoeg zou zijn, er worden daarbij slapende mensen mishandeld of zelfs gedood. Het zal je eigen dochter of vouw van 25 jaar jong zijn, die daarbij door meerdere rovers wordt verkracht en hopeloos achtergelaten.

Buitenlandse toeristen vragen zich af, of het nog veilig genoeg is om Suriname aan te doen. Want onlangs werd bekend gemaakt dat een stel buitenlandse toeristen in het binnenland werd beroofd en vermoord. Een VHP DNA lid, luidde gisteren de alarmklok over de toenemende berovingen in het district Saramacca, zelfs overdag op de koop toe.

Ja dat was geen Mahinder Jogi, maar zijn jongere collega Debie. Waar moet dat heen? Families slapen met angst, nadat hun honden de vorige avond werden vergiftigd. Waar blijft de politie, waar blijft de justitie en waarom lukt het staatshoofd niet om als oud politiecommissaris de maatregelen door te voeren die leiden tot meer veiligheid onder de bevolking?

Sorry, maar ik moet wel heel erg betreuren, dat in een land als Suriname de arme mensen op allerlei mogelijke manieren het gelag moeten betalen van de plunderij en boeverij van de vorige regering. Maar waarvoor koos het electoraat de nieuwe regering mop 25 mei 2020? Niet om de praktijken van de voorganger te herhalen. Hoe wil het staatshoofd met zijn dreamteam de tij keren? Helaas is het zo dat deze regering om haar daadkracht en veiligheid nog geen pluimpje verdient.

Drs. S. Harinandan Singh (oud voorzitter VHP Sympathisanten Nederland)

 


SurinameNieuwsCentrale.com publiceert vaak ingezonden stukken van schrijvers. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt.

 

Het e-mailadres van de opinieredactie van SurinameNieuwsCentrale.com:

SurinameNieuwsCentrale@gmail.com

| snc.com | Door: Drs. S. Harinandan Singh