• woensdag 17 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Coronie en Nickerie wachten agrarische ontwikkelingen

| suriname herald | Door: Redactie

De districten Coronie en Nickerie staan aan de vooravond van agrarische investeringen. Zo werd duidelijk uit toespraken tijdens het bezoek van president Chan Santokhi en minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) aan Nickerie. Het ministerie is in februari van dit jaar gestart met werkzaamheden in Coronie en zes maanden geleden in Wageningen.

In Coronie vindt ontginning van grond plaats ten behoeve van de agrarische sector, terwijl in Wageningen grond specifiek wordt bewerkt ter ondersteuning van de rijstproductie. De werkzaamheden zijn gestart met het oog op investeringen in de agrarische sector en verplichtingen op het gebied van voedselvoorziening. 

In Coronie

gaat het om tienduizend hectare grond, die klaar wordt gemaakt voor de kokos- en fruitproductie, veeteelt en agro-toerisme. Districtscommissaris Maikel Winter zegt dat dit ontwikkeling betekent voor het district en dat er ook werkgelegenheid wordt gecreëerd. Winter verwacht dat het in cultuur brengen van het gebied zal resulteren in aanzienlijke economische groei.

In Wageningen zijn gronden aan de grens van Lijn 7 en Lijn 8 en de Kaaimanpolder bewerkt voor inzaai. Minister Sewdien gaf aan dat de infrastructurele werkzaamheden in het gebied, geheel te danken zijn aan boeren die een corporatie vormden en uit hun eigen zak investeringen hebben gepleegd. Hij

apprecieert

| suriname herald | Door: Redactie