• donderdag 30 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

VERDACHTEN 2300 KILOGRAM COCAINE BLIJFT GROOT MYSTERIE

| unitednews.sr | Door:

De politie betreurt de vele commentaren met betrekking tot het onderzoek rond de drugsvangst van 2300 kilogram cocaïne op de Jules Sedney Haven.

De samenleving is niet zuinig geweest met haar kritiek en vermoedt dat er sprake is van klassenjustitie als het aankomt op megadrugszaken omdat de hoofdverdachten steeds de dans ontspringen. Door journalisten zijn zaterdag scherpe vragen hierover gesteld op een door de politie belegde persconferentie.

De leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) gaf een uiteenzetting van de drugsvangst, maar kon verder geen details prijsgeven over de verdachten. Hoewel het bij hen bekend is wie de eigenaar van de lading

rijst is, waarin de drugs werd ontdekt, stond die sinds gisteren niet op de verdachtenlijst.

De Nickeriaanse ondernemer is gehoord door de politie en daarna heengezonden aangezien er geen opdrachten voor een inverzekeringstelling werd gelast door het OM. “Er zijn wel 4 personen gehoord en heengezonden”, zegt politiebaas Roberto Prade. Onder de vier personen bevindt zich een douanier. De rijsthandelaar is intussen spoorloos.

Via zijn advocaat Urwin Kanhai laat de 40-jarige Nitinder O weten niet te zijn ondergedoken maar even een time-out neemt om het incident te verwerken. Kanhai zegt dat zijn cliënt zich gauw zal melden bij de politie.

“Wij zijn niet

bevoegd om mensen heen te zenden, en er vindt altijd overleg plaats. Het zou misschien goed zijn als daar (OM…red) wordt gevraagd wat de overwegingen zijn op een bepaald moment om er toe over te gaan om de detentie van iemand, in verzekering stelling, dan wel heenzenden te verlengen, dan wel op te schorten”, zegt Prade over de grote vraagtekens die er worden geplaatst bij het niet aanhouden van een specifieke categorie drugsverdachten. Volgens Prade is het ontzettend moeilijk voor de politie om de ‘grote boys’ aan te houden. 

UNITEDNEWS

| unitednews.sr | Door: