• maandag 17 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname
Een van de Boeing 737 MAX toestellen van luchtvaarmaatschappij TUI fly Benelux bij de fabriek van vliegtuigbouwer Boeing. © ANP

TUI Nederland blijft vliegen met Boeing 737 Max

| ad.nl | Door: Redactie

CRASH ETHIOPIËDe Nederlandse luchtvaartmaatschappij TUI Nederland blijft met de Boeing 737 Max toestellen vliegen. De maatschappij ziet geen reden de toestellen aan de grond te houden, terwijl China zijn binnenlandse luchtvaartmaatschappijen wel heeft opgedragen om de toestellen voorlopig aan de grond te houden na de crash in Ethiopië gisteren.

Het besluit van TUI om toch te vliegen met soortgelijke toestellen als het rampentoestel dat gisteren neerstortte, is gebaseerd op inlichtingen van Amerikaanse luchtvaartautoriteiten, laat woordvoerder Anke van Nieuwenhuizen van TUI weten.

Wij staan in nauw contact met het Europees agentschap van de Europese Unie voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) en Federal

Aviation Administration (FAA). We volgen hun aanwijzingen op naar aanleiding van het ongeluk in Ethiopië. Zij hebben geen instructies gegeven om de toestellen aan de grond te houden, dus voor ons is er geen reden om niet met de toestellen te vliegen.” TUI ziet ook geen gevaar voor zijn passagiers. ,,Uiteraard staat de veiligheid van onze reizigers en crew voorop. We nemen geen enkel risico en blijven dan ook in nauw contact met Boeing en de luchtvaartautoriteiten.” Van de negen toestellen die TUI heeft, zijn drie toestellen een Boeing 737 Max. 

| ad.nl | Door: Redactie