booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

SUPERMARKTEN ALBINA GAAN SCHOORVOETEND OPEN

Publicatie datum: | Bron: unitednews.sr | Door:

Enkele winkels in Albina zijn ertoe overgegaan om de deuren te openen. Dit komt na twee dagen geen handel te hebben gedreven uit protest tegen de verruwing van de criminaliteit in het grensstadje.

Sommige supermarkten waren tot vrijdag nog gesloten terwijl anderen via de gleuven van de ijzeren deuren goederen verkochten zonder klanten toe te laten in de zaak.

De bedoeling van de sluiting was om een sterk signaal richting de centrale overheid te sturen voor de onveilige situatie in Albina. De politie is onderbezet en onderbemand. De sterke arm is niet in staat om effectief op te treden tegen de criminaliteitsgolf die Albina in een greep heeft. Het zijn vooral de Chinese winkeliers die overvallen en mishandeld worden.

Volgens Guo Jinzhu, woordvoerder van de Chinese winkeliers in Albina, is er nog steeds vrees onder de belangengroep. Het laatste incident deed zich in het afgelopen weekeinde voor waarbij een pompstation door een gewapende bende werd overvallen en beroofd van SRD 80 duizend en een onbekend bedrag in vreemde valuta. De bandieten hielden flink huis in de zaak en schroomden er niet voor om ook de winkelier flink toe te takelen. De politie heeft nog geen aanhoudingen kunnen verrichten in deze zaak.

 

http://unitednews.sr/news/supermarkten-albina-gaan-schoorvoetend-open/

Publicatie datum: | Bron: unitednews.sr | Door:

Ga terug

booked.net

    

booked.net