• zaterdag 20 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SANTOKHI HEEFT UITGEREKEND DAT OP ELK KIND VAN SURINAME REEDS EEN SCHULD VAN SRD 30.000 IS

| unitednews.sr | Door:

Op een druk bezochte vergadering zaterdagavond 26 augustus in Nickerie, benadrukte VHP voorzitter Chan Santokhi dat de VHP in 2020 of eerder het land weer op het juiste spoor zal brengen.

Voorafgaand aan de toespraak van de VHP voorzitter hebben diverse sprekers aangegeven dat de huidige regering niet in staat is de problemen van het land op te lossen. Ze vragen de bevolking hard te werken en bij de verkiezingen van 2020 de juiste keuze te maken.

VHP leider Santokhi hield het massaal opgekomen publiek voor dat het land genoeg rijkdommen heeft, maar de huidige regering, die grotendeels de crisis zelf heeft

veroorzaakt, niet in staat is Suriname uit het diepe dal te halen. Hij hield het gehoor voor dat er wel hoop is, de VHP is de hoop en het alternatief. Volgens de VHP leider is de partij bezig met buitenlandse overheden, nationale en internationale investeerders plannen klaar te maken om het land op rails te zetten.

De VHP voorzitter gaf ook te kennen dat de partij voldoende kennis en visie heeft hoe het land tot ontwikkeling te brengen. Hij noemde daarbij Vision 2020 en dat de partij ook vision 2030 en 2035 zal ontwikkelen. VHP voorzitter Chan Santokhi is er van

overtuigd dat na de overname van de regeermacht in 2020 of eerder Suriname uit de blubber wordt gehaald. Het crisisbeheersingsplan dat al in concept af is, zal gelijk na de machtsovername worden uitgevoerd met gelijkgerichte partners.

Op de vergadering heeft VHP-voorzitter afgevaardigden uit de districten Sipaliwini, Brokopondo, Marowijne, Para en Wanica gepresenteerd. Met verschillende bevolkingsgroepen op het podium benadrukte Santokhi dat VHP een nationale partij(bromtji djari) is die overal in het land actief is. Hij gaf aan dat de enige opdracht van de partij is een goede campagne te voeren om de regeer-verantwoordelijkheid uiterlijk 2020 over te nemen. Haast elke dag worden activiteiten uitgevoerd, waarbij in het hele land vertrouwen is in de VHP.

VHP leider voerde aan dat de VHP niet met voedselpakketten naar de mensen toegaat. Hij merkte op dat voedselpakketten in een paar dagen op zijn. De VHP brengt een pakket met kennis, ontwikkeling, afzetmarkten, training, liefde, hoop en toekomst. Hij vroeg het goed opgekomen publiek te kiezen tussen de twee pakketten. De partijleider merkte op dat voedselpakketten geven geen oplossing is. Er moeten structurele oplossingen komen. Hij benadrukte dat met dit regeerbeleid het niet zal lukken om het land uit het diepe dal te halen.

Santokhi hekelde het leningenbeleid van deze regering, met de vele leningen wordt de bevolking opgezadeld met een grote schuld. Hij heeft uitgerekend dat op elk kind van Suriname een schuld van SRD 30.000 is.

Zelfs ongeboren kinderen hebben nu al een schuld. De toekomst van jongeren is volgens de VHP- voorzitter in gevaar. De voorzitter vroeg zich af, hoe de jongeren een toekomst moeten opbouwen, als zij nu al een schuld hebben van SRD 30.000.

Het is vermeldenswaard dat de VHP 80 jongeren rijker is geworden. Middels overhandiging van hun registratie formulieren hebben zij het lidmaatschap van de partij aangevraagd.

De VHP heeft ook oorkondes uitgereikt aan de best geslaagden van VOS en VOJ scholen in Nickerie als blijk van waardering voor het behalen hun diploma’s. Daarbij hebben ze ook een enveloppe met inhoud gehad. Ze zijn in het zonnetje gezet hen te motiveren om hun best te blijven doen en goede resultaten neer te zetten. Voorzitter Chan Santokhi zijn spreuk: Doe hard je best en God doet de rest.

Na de vergadering was er een gezellig samenzijn met de jongeren ‘Chillen met Chan’. Tijdens het chillen mochten de jongeren informeel allerhande issues aankaarten bij VHP voorzitter.

Persbericht|VHP

| unitednews.sr | Door: