• zondag 28 February 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Opinie: Brief aan Alu Baba en zijn meer dan veertig rovers – Parbode Sneak Peek

Datum: | Bron: parbode.com | Door: Redactie

‘Suriname waar ga je henen, zo alleen, zo alleen? Suriname waar ga je henen, zo alleen?’. ‘Ik ga voor ouma koekjes brengen zo alleen, zo alleen, ik ga voor Bouta koekjes brengen, zo alleen!’.

Tekst Christa Sluisdom

‘Alu Baba (aardappelenmeneer) waar ga je henen, zo alleen, zo alleen? Alu Baba waar ga je henen, zo alleen?’. ‘Ik ga met Bouwa koekjes halen, ik ben niet alleen, niet alleen. Ik ga met Bouta koekjes halen, niet alleen’.

‘Meer dan veertig zijn mijn rovers, ik ben niet alleen, niet alleen. Meer dan veertig zijn mijn rovers, ik ben niet alleen!’.

‘De aardappelen en uien waren voor het volk, voor het volk, dat alleen! Alleen aardappelen en uien voor het volk, zo gemeen!’.

Alu Baba, ex-vp van Suriname, wat heb je toch gedaan? Landsgeld op een volgens jou ingenieuze wijze in je zak gestopt? Het was gewoon dom. Het land is niet van jou noch van die oude vos die het land met alle bewoners als een groot schaakbord met pionnen zag of als een Roodkapje. Het houdt ook eens op! Met jou aan het hoofd van het land – die oude vos buiten beschouwing gelaten – heb je ons land gemaakt tot ‘laughingstock’; een land met, zeg maar, Pablo Escobar aan top.

En je kon niet eens de telefoonrekening van je kabinet betalen!

Lees verder in de januari-editie van de Parbode

 

Bron: https://www.parbode.com/opinie-brief-aan-alu-baba-en-zijn-meer-dan-veer…

 

Datum: | Bron: parbode.com | Door: Redactie